Zoran Jeličić se sekao žiletom u sudu
MUP
Zoran Jeličić se sekao žiletom u sudu

MUP

Zoran Jeličić se sekao žiletom u sudu, Foto: MUP

Zoran Jeličić (51), pripadnik valjevske grupe koji je u sredu pokušao da se zakolje u sudnici Specijalnog suda, tvrdi da je Nebojša Joksović Joksa (48) smestio proces Darku Šariću (48), a plaši se da smešta i njemu, saznaje „Alo!“.

Optuženi se plaši da veliki uticaj na predsedavajuću sudiju Svetalnu Aleksić ima Tatjana Tanja Joksović, supruga Nebojše Joksovića Jokse (48), svedoka-saradnika u procesu protiv Darka Šarića (48), saznaje „Alo!“.

Nebojša Joksović

Alo/Privatna arhiva

Sve mu dozvoljeno, Nebojša Joksović Joksa, Foto: Alo/Privatna arhiva

Kako tvrdi, Tanja Joksović je sa sudijom Aleksić više godina radila u sudu.

Jeličić se nakon incidenta u beogradskom Specijalnom sudu nalazi u pritvoru, a veće će odluku o njegovom puštanju doneti naknadno, kada razmotri medicinsku dokumentaciju.

- Saznali smo da je saradnica Aleksićeve zvala bolnicu i urgirala da se on otpusti što pre i da mu se minimalizuju povrede. Jeličić je na VMA rekao da je hteo da se ubije iz revolta. U izveštaju neuropsihijatra navedeno je da u njegovom psihičkom statusu dominira reaktivna depresivna simptomatologija - navodi izvor „Alo!“.

Darko Šarić

EPA

Darko Šarić se optužbi Joksovića nalazi skoro šest godina u pritvoru, Foto: EPA

Posle horora u sudu Jeličić je odveden na VMA, gde su mu konstatovane posekotine, savetovano uzimanje antibiotika, antitetanusna zaštita i previjanje u lokalnom domu zdravlja.

Međutim, on je nakon puštanja sa VMA došao sav krvav u Specijalni sud da uzme mobilni telefon, a zatim krenuo kući u selo Pambukovica kod Uba. Nađen je sledećeg dana onesvešćen na putu u selu Čučuge kod Valjeva, posle čega je prevezen u bolnicu, pa u policiju.

Sud štiti svedoka

Jeličić se tereti za ubistvo Željka Đedovića (30) počinjeno 2009. Međutim, Jeličić, kao i ostali članovi valjevske grupe, tvrdi da iza ubistva Željka Đedovića stoji Joksović, ali da ga sud štiti. On se izrezao žiletom po vratu i rukama jer mu sudija Svetlana Aleksić nije dozvolila da priča o Nebojši Joksoviću.

- Sudije nisu analizirale i preispitale njegovu ulogu u tako teškom krivičnom delu - rekao je Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš, označen kao organizator valjevske grupe.

 - Ušivan u valjevskoj bolnici zbog veličine i dubine posekotine. Jako malo je falilo da preseče arteriju. I doktor je rekao da rana nimalo nije naivna. I uopšte se nije radilo o površinskim ranama i posekotinama po vratu kako je to javnosti pokušala da predstavi sudija Svetlana Aleksić. U pitanju su mnogo ozbiljnije povrede, pa su u valjevskom urgentnom centru morale biti ušivane jer je osim kože bila zasečena i potkoža. Na psihijatriji je rekao da se od puštanja sa VMA ničeg ne seća i da se osvestio tek u valjevskom urgentnom centru - ističe sagovornik našeg lista.

Suđenje "valjevskoj grupi" nastavlja se 5.decembra.