Zoran Marjanović
Dejan Briza, ALO
Zoran Marjanović

Dejan Briza, ALO

Zoran Marjanović, Foto: Dejan Briza, ALO

 On naglašava da odbijanje članova Marjanovićeve najuže familije da svedoče baca sumnju na njega i podgreva dokaze o njegovoj krivici. 

- Vrlo je simptomatično što su odbili da svedoče. Jer ako je Marjanović nevin, zašto nisu iskoristili svoje zakonsko pravo da svedoče? Ako nije kriv, što se ne utrkuju da svedoče? Ovako verovatno misle da su mudri. Međutim, ako tako nastave, Marjanović će biti gotov! - poručuje Borivoje Borović.

On ističe da ima posrednih dokaza koji Marjanovića dovode u vezu sa ubistvom supruge.

- Ako je tačno da su svi mobilni telefoni porodice Marjanović bili isključeni u isto vreme, onda je to nešto što se mora ozbiljno ispitati - sugeriše on.

Optužnicu dobija u ćeliji

Marjanoviću će optužnica za teško ubistvo biti uručena u Centralnom zatvoru u Beogradu. Ukoliko se dokaže njegova krivica, preti mu 40 godina zatvora. On je u istrazi negirao zločin, govoreći da su „uhapsili pogrešnu osobu”. Istragom je utvrđeno da je Marjanović imao najverovatnije dva pomagača, ali da bi bili uhapšeni, neophodno je da protiv njih budu dostavljeni dokazi. Njegov advokat Aleksandar Zarić rekao je da nije dobio optužnicu i da će videti da li će uložiti prigovor kada je dobije.

 Borović dodaje da bi pristao da brani Marjanovića, ali da ne bi postupio kao njegove mlađe kolege koje čine Zoranov četvoročlani tim advokata. 

- Oni su malo uradili protiv medijske hajke koja je vođena protiv njega - kaže poznati advokat.
Njegov stariji kolega Toma Fila ističe da još nije sve gotovo i da su mogući preokreti i nova hapšenja!
- Iz obdukcionog nalaza, koji je radio dr Zoran Stanković, naš najbolji lekar sudske medicine, proizilazi da je, osim ubice, najverovatnije bio još jedan izvršilac, ali to ne mora da znači da je zaista bilo tako - navodi Fila, koji bi takođe pristao da brani Marjanovića, ali dodaje da je odavno penzionisan i da se više ne pojavljuje na sudu.


Ugledni beogradski advokat napominje da će tužilaštvo morati da se potrudi da dokaže Marjanovićevu krivicu.
- Ovaj proces nije za igranje! Ako Marjanović bude oslobođen, onda će neko iz tužilaštva morati da leti. Marjanovića brane dva izvanredna advokata, Aleksandar Zarić i Veljko Delibašić, i njima ništa ne može promaći - uveren je Fila.

Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva

Marjanović na sudu mora da objasni odakle mu Jelenina krv na pantalonama i zašto ih je posle prao, kaže advokat Nebojša Milosavljević. 

Tetka zanemela

Ljubica Manojlović iz Kruševca, najmlađa Jelenina tetka, koja je dosad imala naklonost samo prema Zoranu, dok sa ostalim članovima njegove porodice nije bila u kontaktu, juče nije želela da komentariše podizanje optužnice protiv njega. - Ne mogu da pričam - kratko je poručila Jelenina tetka, koja je zatražila starateljstvo nad malom Janom

Mora da kaže i otkud krv u njegovom automobilu i zašto su u isto vreme bili isključeni telefoni njegove porodice. Onaj ko je ubio Jelenu učinio je to u stanju jakog afekta, a bio je verovatno u stanju smanjene uračunljivosti ili skroz neuračunljiv. Ako Marjanović odluči da progovori na suđenju, onda bi njegov iskaz morali pomno da prate psihijatri i psiholozi, da procene da li je iskaz logičan. Ako je nije ubio, on će progovoriti. Ali ubeđen sam da će ostati pri svom dosadašnjem stavu da o svemu ćuti - prognozira advokat Milosavljević i dodaje da je motiv bitan za izvršenje krivičnog dela.

Prema optužnici, Marjanović je 2. aprila 2016. između 16.49 i 17.30 ubio svoju suprugu u blizini kanala koji se prostire iz pravca Borče prema ulici Put za Crvenku. Kako se navodi, bio je uračunljiv i svestan svog dela i na svirep način je ubio Jelenu. Do kanala su se dovezli njegovim „mercedesom”, kojim je, najverovatnije, upravljala Jelena.

Kada su se dovezli na nasip, Jelena je krenula rekreativno da trči nasipom, dok je Zoran ubrzo krenuo za njom. Uspeo je da je sustigne na kilometar od parkiranog automobile, dok je malu Janu ostavio na nasipu, nedaleko od mesta gde je počinio zločin. Jelenu je najpre ubo u vrat i ruku, posle čega je ona počela da beži, piše u optužnici.

borivoje Borović

jošida

Advokat Borivoje Borović , Foto: M. Jošida

Posle toga joj je optuženi Marjanović strgao gornji deo trenerke i gumicu za kosu, zadao joj više udarca, najverovatnije pajserom, u predelu glave, pri čemu je zadobila višestruke prelome kostiju lobanje. Ženu je potom gurnuo u kanal, gde je i preminula.

Komentari (31)

Andja

12.02.2018 07:51

Iskreno se nadam da tuzilastvo ima neoborive dokaze .. Ako je neko bio sposoban da pocini ubistvo onda treba i da odgovara za to ..

Simon

12.02.2018 07:53

U jednom paragrafu se navodi da je ubica bio smanjene uracunljivosti ili skroz neuracunljiv, a u sledecem, u kom se navode delovi optuznice protiv Zorana se istice da je bio uracunljiv i svestan svog dela dok je na svirep nacin ubijao Jelenu.Pitam se koliko je ta neuracunljivost kod njega trajala kada je sve radio proracunato u sekundama jer ga je bilo svugde a nije zaboravio i na dete.

Forenzičar

12.02.2018 08:50

Ne ulazeći u verodostojnost optužnice i priloženih dokaza teško je oteti se utisku da je za veštačenje ovako očiglednih dokaza bio potreban neobično dug vremenski period u kome Tužilaštvo nije pokazalo jasan stav u istrazi. Tragovi krvi u kolima, blato na nogavici, dostupnost mobilnih telefona i slično, su indicije dostupne neposredno nakon zločina, a bilo je potrebno 6 meseci da se Marjanoviću odredi pritvor, i još godinu dana da se izvrše neophodna veštačenja... Sumnjivo...

Cedomir

12.02.2018 09:37

@Forenzičar - Do otkrivanja ubice Tijane Juric doslo se nakon uporedjivanja siglala njenog telefona i telefona njenog ubice jer se pokazalo da joj je on bio najblizi u kriticnim trenucima njenog nestanka i vec posle nekoliko dana obavljen je razgovor sa njenim ubicom Djuricem.U roku od 13 dana on je pracen i uhapsen.U slucaju Marjanovic ovo se proteglo na dve godine, krajnje je sumnjivo.

Eksperti

12.02.2018 08:52

Postovanom advokatu Borovicu nije jasno da ne mogu svi biti mudri kao on.Kalkulacijama cak i u privatnom zivotu,stekao je reputaciju.Izbori se blize,istrazi je trebalo 22meseca da istrazi telefone.Blato sa pantalona je proslo 3 ekspertize gde je podudarnost bila manja od 50%.Na zadnjoj u Americi taj procenat je povecan.Pored ubice ovde mi jos mnogo njih moralo da snosi neku odgovornost.Ali,sistemu je sada potreban dobitni poen,pa ce tako i biti!!!

Andja

12.02.2018 13:42

@Eksperti - A moze covek i ovako da kaze da su namerno odugovlacili istragom jer da su uzeli to blato sa pantalona koje ste naveli kao dokaz posle prve analize postojala je mogucnost da odbrana pobije isti ,ovako su bas isli na sigurno i slali raznim centrima u svetu bas iz razloga da ga ne mogu oboriti a i da neverne Tome ne mogu da kazu da je nesto podmetnuto ...ljudski zivot je u pitanju,ne zaboravite..

Dosen&Zorica

12.02.2018 09:07

Jos ovo dvoje pohapsite I dobicete odgovore na sva pitanja,.

dzomba

12.02.2018 09:34

Ubiijena u afektu?!!A opet tu su ubica i pomagaci i telefoni iskljuceni u isto vreme....A i Jana je tu negde!!Papazjanija!!Jadno dete!!

GLUMICA

12.02.2018 10:24

@dzomba - ubijena je kuci od batina a naknadno bacena u kamal

Geti

12.02.2018 16:04

@dzomba - U prvim izjavama koliko se secam pisalo je da je Zoran zvao oca i brata i da su oni odveli Janu kuci dok je on nastavio da je trazi.

ivan

13.02.2018 01:13

@dzomba - Pa kada je ubijao majku detetu onda nije mislio na dete ,a sada se pita kako ce rodjendan da slavi bez tate.Trebao je misliti pre ,a ne sada .Dete ce slaviti jos 40 rodjendana bez tate.Nego sta je sa pomocnicima ?Cega li se oni nadaju?

Lenka

12.02.2018 09:35

Pitala bih ja gospodina Borovica i Filu, da je bila u pitanju njihova cerka ili neko blizi da li bi ovako zdusno braniili Marjjanovica? I pticama na grani je jasno, da Marjanovici imaju i te kako veze sa ubistvom nesrecne zene.Da li je Marjanovic direktni izvrsilac ili saucesnik( jos gore),u svalom slucaju je kriv, jer pravi budalama celu naciju i tuzilastvo! Zasto bi neko ukljucio ves masinu u trenutku, kada cela Srbija trazi njihovu snaju? Kome normalnom bi bilo do pranja vesa? Pravda za Jecu!

Lana

12.02.2018 10:19

@Lenka - Lenka da nema advokata odbrane ljudi bi bili spaljivani na lomacama jer bi im svako mogao natovariti krivicu.Advokati odbrane su tu ne da bi spasili ukrivljenog od kazne vec da bi naterali tuzioce da izadju sa pravim dokazima kojima ce dokazati krivicu optuzenog.Sto veca borba izmedju te dve strane vise je sigurnosti da ce taj neko zasluzeno na kaznu koja mu predstoji ukoliko mu se dokaze krivica i da nevin moze da veruje u pravdu i spas.Za kakav se sud ti zalazes.

GLUMICA

12.02.2018 10:21

@Lenka - u jeku potrage svekrva lepi nokte..a vidi se na tri fotografije kada je uslikana ispred kuce .Prvo ima na jednoj posle na obe ruke.ZASTO NIJE UHAPSENS ?Ima tu jos za sta bi mogla biti privedena cela familija.IMAM UTISAK DA JE OPTUZNICA NAMERNO TRALJAVO URADJENA DA BI PALA I DA SE MONSTRUM IZVUCE..

justicia

12.02.2018 10:34

@Lenka - Krivicni postupak je takav da optuzeni mora imati branioca. Pa, ili ga sam plati, ili, ako ne moze da ga finansira, dobije onog "po sluzbenoj duznosti". Advokat ne brani delo nego coveka, pronalazi razloge i uzroke zbog kojih je izvrsio krivicno delo. Takodje, pomaze da neko ne bude osudjen ako nije kriv. Ukoliko postoje dokazi optuzeni ce biti okrivljen, osudjen i upucen na izdrzavanje kazne ili na lecenje (u slucaju neuracunljivosti). To nema nikakve veze da li advokati imaju cerku, sina...

Alex@Lana

12.02.2018 10:51

@Lenka - Vas komentar nema bas nikakvog smisla! Ovde se radi o slucaju gde je i slepom jasno da je porodica Marjanovic umesana direktno ili indirektno u ubistvo njihove snaje! Milion i jedna nelogicnost, kontradiktorne izjave, ponasanje " ucveljenog udovca",abnormalno exponiranje u javnosti, ciscenje kuce varikinom itd itd... O cemu vi pricate? Koji vama deo nije jasan? Gospodja Lenka je u pravu, ovde je sve vise nego jasno! Za koji se vi sud zalazete? Da svako moze da ubije, i da glumi ludilo??!!!

Zozon

12.02.2018 11:08

@Lenka - Svako, pa i ratni zločinac, ima pravo na adekvatnu odbranu. Potrebno je dokazati zločin po zakonu a ne po rekla- kazala. Ja lično mislim da je Zoran ubica ali samo na osnovu onoga što novine pišu. Bilo je X slučajeva gde su novinari omanuli tj. ispalo je da je počinilac neko sasvim drugi od onoga što se pisalo. Toma i Borivoje pričaju sa profesionalnog stanovišta a ne čaršijskog.

PINOKIO

12.02.2018 14:31

@Lenka - Kuma je radoznala po prirodi pa je bas tada isprobavala ves masinu posto joj nije bilo jasno kako pere kad se podesi na jako zaprljan ves , na 90 stepeni i 2000 obrtaja.Osim toga nije joj bilo jasno da li se ves bolje opere kad se doda varikina ili oplemenjivac.Ali imace vremena da proucava uputstvo za upotrebu ves masine - dug odmor je pred njom.

Petar

12.02.2018 17:06

@Lenka - Pa gospodin Borojević bi za velike pare brani i Adolfa Hitlera!

VARIKINA I MAGIČNA KRPA

12.02.2018 21:27

@Lenka - Za ves masinu pitajte kuma Veru i Zoricu.Za nokte pitajte Zoricu.Za ribanje kuce opet pitajte kumu Veru, Zorku i Milku.

generalizacija

13.02.2018 05:25

@Lenka - Ne slazem se sa konstatacijom da porodica Marjanovicpravi budalama celu naciju i tuzilastvo i generalizaciju koja pocinje sa "cela Srbija".Ne slazem se ni sa nacinom na koji je stampa pratila ovaj slucaj jer je izneto brdo cinjenica koje nisu proverene, koje su ciste lazi i poluistine namerno dramatizovane da bi se porodica unapred osudila.Objavljivani su demanti mnogih navoda od strane nadleznih organa, ali jednom kad se nesto pusti u etari i ponavlja u nedogled pocinje da zvuci kao istina.

Daca

12.02.2018 09:53

Ako je bilo potrebno dve godine da se potvrdi da na telu Jelene ima tragova koji po DNK odgovaraju njenom suprugu sto je i za ocekivati, koliko bi tek trebalo vremena da se otkrije identitet 3 osobe koje se po DNK ne mogu identifikovati, ne pripadaju clanovima porodice Marjanovic a mozda su upravo oni izvrsioci zlocina. Za sud valjda ne vazi ono "Bolje vrabac u ruci nego golub na grani".

miki

12.02.2018 10:02

Jos najmanje i ona dvojica u CZ.

Мик

12.02.2018 17:22

@miki - Ova dvojica medijskih advokata ( Fila i Borojevic) ko Nada Macura....samo da nešto kažu! Vole da su "u kadru" ko čuvena Miljana.

Dejan R.Tošić

12.02.2018 13:00

Naravno da ce porodica svedociti kada je podignuta optuznica i cutali su po savetu advokata da bi na kraju svedocili. Novi dokazi su neodrzivi i to svi zajedno. Npr. Krv u autu, to bi se odmah identifikovalo, bazne stanice mob. Tel. I njihovo ukrstanje nemaju relevantnost, isklj. Mob. Tel. Blato na pantalonama je ispitano pedoloskom metodom i nerelevantno je. Treba vestaciti podmetnute tragove koji vode otiskom stopala na drugu stranu kanala, koje je optuzeni podmetnuo dan pre izvrsenj.zlocina

ivan

12.02.2018 14:44

Isprebivana je kod kuce posto su uklanjali tragove,menjali plocice ,krecili ,namestaj menjali.Bilo je tu itekako krvi.Verujem da su je onako polumrtvu odvezli I bacilli u kanal posto je bilo krvi u njihovim kolima.Sta se ceka sa saucesnicima?.Koliko je sve to providno majko bozja...

Jocaaa

12.02.2018 20:48

I zoranovo ponasanje...i sve ovo ostalo sto se navodi dve godine..sve su to jasne indicije..ali indicije...al dal su jasni dokazi da je bas on ubica..to je istraga do sad trebalo da dokaze..al nesto bas i nije.. ako je on ubio..ne verujem da se vratio kilometar peske i seo u kola krvav i mokar...mozda ga je neko sacekao od familije a drugi odvezao dete i druga kola...otkud znam al sve su samo indicije..jasnih dokaza nema...a advokaturu bi ukinuo kompletnu

Jocaaa

12.02.2018 20:50

Borovicu bi porucio da nabavi fiskalnu kasu za pocetak...znam da on sve trci..ali ako jedna frizerka ima sto naplati 1000 din neko feniranje..a borovic naplati 300-500e a drugo advokaturu bi ukinuo..zabranio bi im pojavljivanje na sudu...nego da smao ima kancelariju i da moze da tumaci zakon..da daje savete i nista vise...i ono da optuzeni ima pravo da se brani kao zna to bi isto ukinuo...na sudu da se kaze istina pa sudija neka odreze

dred

12.02.2018 21:36

Veoma jednostavan slucaj, nejasno je samo zo bog cega se toliko cekalo za optuznicu i zbog cega je napravljena tolika medijska pompa u vezi slucaja!

Nesto mi se javlja

12.02.2018 23:53

da ce sledeci biti uhapseni Milos i kuma Vera.

STELA

13.02.2018 07:57

Jelena, žena koje više nema Žrtva porodičnog nasilja. humanitarac, izuzetna majka. dobar čovek, sama, nezaštićena, lepotica u zverinjaku. Posrednih dokaza i te kako ima. Svima je sve jasno. Prvosudje na ispitu časti i dostojansta.Srbijo ne dozoli da ubica i saučesnici izegnu pravdu. Počivaj u miru andjele!,