ADVOKAT OTKRIO ŠTA ČEKA ZORANA "Ako porodica i dalje bude ćutala, gotov je"

Ukoliko porodica Zorana Marjanovića (38), optuženog za ubistvo supruge Jelene (33), ne bude svedočila na suđenju, on će biti gotov, rekao je juče za „Alo!” iskusni beogradski advokat Borivoje Borović.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanović, Foto: Dejan Briza, ALO

 On naglašava da odbijanje članova Marjanovićeve najuže familije da svedoče baca sumnju na njega i podgreva dokaze o njegovoj krivici. 

- Vrlo je simptomatično što su odbili da svedoče. Jer ako je Marjanović nevin, zašto nisu iskoristili svoje zakonsko pravo da svedoče? Ako nije kriv, što se ne utrkuju da svedoče? Ovako verovatno misle da su mudri. Međutim, ako tako nastave, Marjanović će biti gotov! - poručuje Borivoje Borović.

On ističe da ima posrednih dokaza koji Marjanovića dovode u vezu sa ubistvom supruge.

- Ako je tačno da su svi mobilni telefoni porodice Marjanović bili isključeni u isto vreme, onda je to nešto što se mora ozbiljno ispitati - sugeriše on.

Optužnicu dobija u ćeliji

Marjanoviću će optužnica za teško ubistvo biti uručena u Centralnom zatvoru u Beogradu. Ukoliko se dokaže njegova krivica, preti mu 40 godina zatvora. On je u istrazi negirao zločin, govoreći da su „uhapsili pogrešnu osobu”. Istragom je utvrđeno da je Marjanović imao najverovatnije dva pomagača, ali da bi bili uhapšeni, neophodno je da protiv njih budu dostavljeni dokazi. Njegov advokat Aleksandar Zarić rekao je da nije dobio optužnicu i da će videti da li će uložiti prigovor kada je dobije.

 Borović dodaje da bi pristao da brani Marjanovića, ali da ne bi postupio kao njegove mlađe kolege koje čine Zoranov četvoročlani tim advokata. 

- Oni su malo uradili protiv medijske hajke koja je vođena protiv njega - kaže poznati advokat.
Njegov stariji kolega Toma Fila ističe da još nije sve gotovo i da su mogući preokreti i nova hapšenja!
- Iz obdukcionog nalaza, koji je radio dr Zoran Stanković, naš najbolji lekar sudske medicine, proizilazi da je, osim ubice, najverovatnije bio još jedan izvršilac, ali to ne mora da znači da je zaista bilo tako - navodi Fila, koji bi takođe pristao da brani Marjanovića, ali dodaje da je odavno penzionisan i da se više ne pojavljuje na sudu.


Ugledni beogradski advokat napominje da će tužilaštvo morati da se potrudi da dokaže Marjanovićevu krivicu.
- Ovaj proces nije za igranje! Ako Marjanović bude oslobođen, onda će neko iz tužilaštva morati da leti. Marjanovića brane dva izvanredna advokata, Aleksandar Zarić i Veljko Delibašić, i njima ništa ne može promaći - uveren je Fila.

Jelena Marjanović
Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva

Marjanović na sudu mora da objasni odakle mu Jelenina krv na pantalonama i zašto ih je posle prao, kaže advokat Nebojša Milosavljević. 

Tetka zanemela

Ljubica Manojlović iz Kruševca, najmlađa Jelenina tetka, koja je dosad imala naklonost samo prema Zoranu, dok sa ostalim članovima njegove porodice nije bila u kontaktu, juče nije želela da komentariše podizanje optužnice protiv njega. - Ne mogu da pričam - kratko je poručila Jelenina tetka, koja je zatražila starateljstvo nad malom Janom

Mora da kaže i otkud krv u njegovom automobilu i zašto su u isto vreme bili isključeni telefoni njegove porodice. Onaj ko je ubio Jelenu učinio je to u stanju jakog afekta, a bio je verovatno u stanju smanjene uračunljivosti ili skroz neuračunljiv. Ako Marjanović odluči da progovori na suđenju, onda bi njegov iskaz morali pomno da prate psihijatri i psiholozi, da procene da li je iskaz logičan. Ako je nije ubio, on će progovoriti. Ali ubeđen sam da će ostati pri svom dosadašnjem stavu da o svemu ćuti - prognozira advokat Milosavljević i dodaje da je motiv bitan za izvršenje krivičnog dela.

Prema optužnici, Marjanović je 2. aprila 2016. između 16.49 i 17.30 ubio svoju suprugu u blizini kanala koji se prostire iz pravca Borče prema ulici Put za Crvenku. Kako se navodi, bio je uračunljiv i svestan svog dela i na svirep način je ubio Jelenu. Do kanala su se dovezli njegovim „mercedesom”, kojim je, najverovatnije, upravljala Jelena.

Kada su se dovezli na nasip, Jelena je krenula rekreativno da trči nasipom, dok je Zoran ubrzo krenuo za njom. Uspeo je da je sustigne na kilometar od parkiranog automobile, dok je malu Janu ostavio na nasipu, nedaleko od mesta gde je počinio zločin. Jelenu je najpre ubo u vrat i ruku, posle čega je ona počela da beži, piše u optužnici.

borivoje Borović
Advokat Borivoje Borović , Foto: M. Jošida

Posle toga joj je optuženi Marjanović strgao gornji deo trenerke i gumicu za kosu, zadao joj više udarca, najverovatnije pajserom, u predelu glave, pri čemu je zadobila višestruke prelome kostiju lobanje. Ženu je potom gurnuo u kanal, gde je i preminula.

Povezane vesti

 • Korisnik: STELA
  13/02/2018 - 07:57
  Jelena, žena koje više nema Žrtva porodičnog nasilja. humanitarac, izuzetna majka. dobar čovek, sama, nezaštićena, lepotica u zverinjaku. Posrednih dokaza i te kako ima. Svima je sve jasno. Prvosudje na ispitu časti i dostojansta.Srbijo ne dozoli da ubica i saučesnici izegnu pravdu. Počivaj u miru andjele!,
 • Korisnik: Nesto mi se javlja
  12/02/2018 - 23:53
  da ce sledeci biti uhapseni Milos i kuma Vera.
 • Korisnik: dred
  12/02/2018 - 21:36
  Veoma jednostavan slucaj, nejasno je samo zo bog cega se toliko cekalo za optuznicu i zbog cega je napravljena tolika medijska pompa u vezi slucaja!
 • Korisnik: Jocaaa
  12/02/2018 - 20:50
  Borovicu bi porucio da nabavi fiskalnu kasu za pocetak...znam da on sve trci..ali ako jedna frizerka ima sto naplati 1000 din neko feniranje..a borovic naplati 300-500e a drugo advokaturu bi ukinuo..zabranio bi im pojavljivanje na sudu...nego da smao ima kancelariju i da moze da tumaci zakon..da daje savete i nista vise...i ono da optuzeni ima pravo da se brani kao zna to bi isto ukinuo...na sudu da se kaze istina pa sudija neka odreze
 • Korisnik: Jocaaa
  12/02/2018 - 20:48
  I zoranovo ponasanje...i sve ovo ostalo sto se navodi dve godine..sve su to jasne indicije..ali indicije...al dal su jasni dokazi da je bas on ubica..to je istraga do sad trebalo da dokaze..al nesto bas i nije.. ako je on ubio..ne verujem da se vratio kilometar peske i seo u kola krvav i mokar...mozda ga je neko sacekao od familije a drugi odvezao dete i druga kola...otkud znam al sve su samo indicije..jasnih dokaza nema...a advokaturu bi ukinuo kompletnu
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi