Zoran Albić osuđen na 40 godina zatvora, dobio maksimalnu kaznu za gnusan zločin

Albić se drsko ponašao u sudnici, takođe sve vreme negirao zločin.

Zoran Albić
Zoran Albić, Foto: Facebook

Zoran Albić (25) očuh iz Prahova, osuđen je danas u Višem sudu u Zaječaru na 40 godina zatvora jer je zverski ubio malu Lunu Firulović (2,5) iz Negotina.

Juče su u ovom sudu iznete završne reči, a Albić se sve vreme branio da nije ubio Lunu, već da ju je samo šamarao.

Kako je ispričao Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", čiji pravnici zastupaju oštećenu stranu, jučerašnje ročište je bilo veoma potresno.

Naveo je da je njihova zastupnica Maja Atanasković do detalja iznela kroz šta je devojčica prošla, dok se Albić branio time da je "nije ubio već da ju je samo šamarao".

- Današnje suđenje mi je veoma teško palo pogotovo što je naša zastupnica iznosila sve činjenice, koje više nego jasno ukazuju da Albić mora biti kažnjen najstrožom mogućom kaznom. Naglasila da je devojčica dobila više od 50 udaraca, da je samoj devojčici slomljena nadlaktica, da su veštaci dokazali da joj je kosa bila iščupana, i da ju je besumučno udarao. Svima nama je u sudnici bilo teško slušati to - kazao je Jurić.

Dodo je da ono što je optuženi Albić govorio u svojim završnim rečima, pokazalo je da on nema ni trunku griže savesti.

- Ni u jednom momentu nije spominjao dete. Sve što je govorio odnosilo se na to da on ne zaslužuje maksimalnu kaznu, jer je on samo šamarao devojčicu, da nije bilo ništa više od toga i da nije kriv za smrt deteta. Sve što je iznosio, iznosio je kako bi na bilo koji način opravdao sebe, a ni na koji način nije pokazivao kajanje - priča Jurić.

Zoran Albić, Prahovo, devojčica, smrt,
Zoran Albić, Prahovo, devojčica, smrt,, Foto: Facebook

Jurić dodaje da se Albić veoma drsko ponašao u sudnici, te da je i dobacivao njihovoj zastupnici:

- Dobacivao je da nije istina to što se govori. I on sam je u toku procesa priznao neke stvari a danas je to poricao. Danas je dobacivao da to nije istina.

Na preprošlom ročištu, da podsetimo, saslušan je veštak Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu. Veštak je ostala pri svom ranijem nalazu, a to je da Albić u trenutku ovog zločina nije bio neuračunljiv, niti mu je bila smanjena uračunljivost.

Na ročištu pre toga, saslušani su svedoci - Albićev stric, koji se isto zove i preziva kao on, i bivša Albićeva devojka Mira B., koja se izjasnila da je i nju tukao.

Optužnica

Optužnica tereti Albića (24) da je u noći između 26. i 27. maja prošle godine brutalno do smrti tukao devojčicu Lunu (2,5), ćerku svoje nevenčane supruge Vesne Firulović (24).

Kako se navodi u optužnici, Albić je, pošto se vratio iz grada u porodičnu kuću u Pragovu, razbijao tanjire i bacao stvari po kući, pri čemu je isekao jagodicu na palcu desne ruke. To je uznemirilo malenu Lunu, pa je dete počelo da plače. Albić je tražio od deteta da prestane da plače, međutim, Luna od straha nije mogla. On joj je, kako se navodi u optužnici, dva puta udario šamar. Izbacio je nevenčanu suprugu i u kući ostao sam sa detetom...

Na detetovom telu obdukcijom je utvrđeno 39 ozbiljnih i teških povreda.

Vesna Firulović, majka ubijene devojčice, koja je u početku tvrdila da je Luna pala sa neobezbeđene terase, pa čak i prikrivala Zorana, u oktobru prošle godine se nagodila sa Višim javnim tužilaštvom u Negotinu na kaznu od osam godina zatvora. To je ujedno i maksimalna kazna za krivično delo nepružanje pomoći nemoćnom licu, za koje se teretila. Izrečena joj je i mera zabrane izlaska iz roditeljskog doma i sa nanogicom čeka odlazak na izdržavanje kazne.

Obdukcija, koju su izvršili stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša, odbacila je mogućnost da je devojčica pala sa neobezbeđene terase u Ulici 30. septembar u Prahovu u kojoj je živela mesec i po sa majkom i Zoranom.

 • Korisnik: nik
  24/11/2020 - 12:09
  Tako treba. I to nije dovoljno
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi