"Žika je ubica, tukao mi je oca! Nisam znao da je on, inače bih ga zgazio!" Policajci zanemeli kad je izgovorio ove reči!

Telegraf/ Alo.rs/ N.M. | vesti 2019-06-10 23:15:00 2019-06-10 23:15:00

Slobodan Popović (50) iz sela Sanković uhapšen je nakon što je pesnicom udario popularnog TV voditelja Živorada Nikolića, koji se u nedelju na trgu u Mionici pripremao za emitovanje svoje emisije.

Alo!/Rajko Ristić

Snimanje popularne emisije "Žikina Šarenica" prekinuto je kada je među ljude uleteo traktor koji je vozio Slobodan Popović.

Pročitajte još:

- Ja sam pobegao. Hvala Bogu, još imam brze noge, pa me nije stigao. On je prvo nešto vikao, ali mi je u početku sve izgledalo kao šala. Obezbeđenje ga je brzo savladalo, nije tačno da me je šamarao. Snimanje smo brzo nastavili. Čuo sam da on nije baš potpuno u redu i ja ga neću tužiti. Žao mi je što se sve to dogodilo u Mionici, volim tamo da idem i tamo je divan narod - rekao je Nikolić.

Slabih živaca

Majka uhapšenog traktoriste Stana Popović potvrdila je da je Slobodan dva puta bio na ratištu i da je od tada popustio sa živcima.

- Moj Slobodan je kao devojka, nikoga on ne bi povredio. Bio je na ratištima i malo je popustio sa zdravljem. Nema devojku i nije se ženio, živimo nas troje, Slobodan, njegova sestra, i ja, izdržavamo se od zemlje. On je završio fakultet u Šapcu, a šiša ovce i tako sastavljamo kraj s krajem - kaže majka uhapšenog traktoriste.

Hteo da ga zgazi

Da osumnjičeni Slobodan nije najboljeg zdravlja, primetilo se i tokom saslušanja.

Popović je na čisto informativna pitanja odgovarao sa " ne znam", a upitan je šta ima da izjavi po pitanju krivične prijave, odgovarao je da se "radi o direktom umišljaju i da je bio pri svesti i volji".

- Ja samo nisam znao da se radi o Živoradu Nikoliću i Ljubiši Mariću. Nisam ih dugo video, a inače da sam znao, izgazio bih ih obojicu. Oni imaju 10, 15, krivičnih dela, pa i teška ubistva. Tukli su mi oca - rekao je na saslušanju osumnjičeni.

Na pitanje tužilaštva da li ima nekih zdrastvenih problema, psihičke ili fizičke prirode, rekao je da je njegovo zdravlje "maltene idealno", a upitan da li želi da izjavi još nešto, kratko je odgovorio: " Treća sreća" i odbio da potpiše zapisnik.

Osumnjičeni Slobodan Popović ranije je bio osuđivan zbog držanja oružja i eksplozivnih materija, a pre godinu dana izrečeno mu je obavezno psihijatrijsko lečenje na slobodi.

Žika: Mislio sam da je neki šaljivdžija

Voditelj je u policiji ispričao da je u centru Mionice, zajedno sa svojom TV ekipom, gledao gde će biti postavljena scenografija, kada se u momentu pojavio traktorista, koji je počeo da viče.

- Pomislio sam da je neki lokalni šaljivdžija koji će biti uključen u program. Međutim, čovek je počeo da vređa, psuje svima majku i, bez ikakvog povoda, krenu pesnicom na mene - ispričao je Nikolić.

U trenutku incidenta uz voditelja je bio i Ljubiša Marić iz Mionice, dugogodišnji prijatelj Nikolića, koji je došao da ga pozdravi, ali je napadač nasrnuo i na njega. Potom je pobegao, a policija ga je savladala u susednoj ulici, skinula sa traktora i privela.

Iznervirao se zbog vode na njivi

Prema rečima majke uhapšenog, Slobodan je tog dana bio ljut jer im je njiva bila pod vodom.

- Bio je ljut na ceo svet, pa i na svoj život. Iznerviralo ga je što nam je njiva pod vodom već mesec dana. Sa svih okolnih njiva je voda otišla, samo u našu još ne može da se uđe. Slobodan se žalio, ali nije nam se niko obraćao, pa se iznervirao, seo na traktor i otišao do Mionice. Valjda neće da ga oteraju na robiju, sestra ide da ga poseti - kaže Stana Popović.

Expand player
Pogledajte više