Milivoje Zarubica
Privatna arhiva
Milivoje Zarubica

Privatna arhiva

Milivoje Zarubica, Foto: Privatna arhiva

- Skupljam rimske novčiće, ali više volim da skupljam žene! Žene mazim, pazim, čuvam, natalitet pojačavam. Imam šestoro dece i tri unučeta - kaže u šali Milivoje Zarubica Puja (50) uoči suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu povodom tužbe da je nelegalno iskopavao i preprodavao antički novac.

Zarubica se sa još osam osoba tereti da su kao organizovana grupa, na različitim lokacijama, pomoću metal detektora, pronalazili stare rimske novčiće, iskopavali ih i prodavali na crnom tržištu.

Preporučujemo:

- Nemam veze s tim! Ja sam član numizmatičkog kluba i zaljubljenik u novčiće. Idem na sajmove, kupujem i prodajem tamo. Ti novčići koštaju od 10 do 30 evra, skuplje nisam imao. Hobi mi je da skupljam stare novčiće, srpske i rimske. A optužili su me da sam lopov i zbog toga sam jedino ja pet meseci ležao u pritvoru! Ne bih nešto prodavao javno ako je ukradeno! - tvrdi Zarubica za „Alo!“ i navodi da postoje lokaliteti na kojim tragači kopaju za starim blagom.

Dušica Jevđenović se udala za Milivoja Zarubicu

facebook

Milivoje se razveo od starlete Dušice Jevđenović posle šest godina braka, Foto: facebook

- Idu po šumama i livadama u Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Požarevcu i niko ih ne dira. Nisam nikada kopao te novčiće nego sam ih kupovao od tih tragača, na poverenje. Koliko su oni procenjivali, ja sam plaćao, ali nikad nisam išao na lokalitete gde je država stavila table. Našli su mi 150 komada od tragača i za to me terete - objašnjava Zarubica.

Razveo se od državne starlete, koja ima dete sa političarem

Zarubica se letos razveo od kontroverzne državne starlete Dušice Jevđenović (28), s kojom ima ćerkicu. Ona je krajem avgusta podnela tužbu za razvod pošto je napustila porodični dom i otišla u luksuzni beogradski hotel da banči. Prethodno je pijana „mercedesom“ izazvala saobraćajni udes u Bulevaru Zorana Đinđića kod broja 112 i udarila tri parkirana automobila. Ona ima sina (7) iz veze s poznatim političarem, čije ime krije kao zmija noge. Zarekla se da neće otkriti ime oca dok je živa, dok političar, kako saznajemo, plaća visoku alimentaciju za sina.

 On napominje da se ti novčići prodaju preko raznih sajtova i da niko nikog ne hapsi zbog toga.

- Nikad nisam bio organizator bilo kakve kriminalne grupe, nikome nisam izdavao naređenja, sve sam radio kao pojedinac. Idem na sajmove četvrtkom i subotom, kao i na međunarodne sajmove - objašnjava naš sagovornik i šaljivo odgovara na pitanje kako plaća branioca.

- Advokata plaćam rimskim novčićima. Kako sam kupovao, tako ću i da ga plaćam! - kaže Zarubica.

MIlivoje Zarubica, optužen za iskopavanje antičkih novčica

Privatni album

Milivoje Zarubica, optužen za iskopavanje antičkih novčica, Foto: Privatni album

Zarubica navodi da je simptomatično što je baš posle razvoda s Dušicom bio pet meseci u pritvoru.

- Pušten sam na slobodu čim je njoj vraćena ćerkica. To mi je malo čudno - kaže Zarubica.

Pročitajte još: