Čaba Der
Youtube Printscreen
Čaba Der

Youtube Printscreen

Čaba Der, Foto: Youtube Printscreen

 

Čaba Der (38), osumnjičen da je 5. januaru na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića (37), još izmiče pravdi, a sada se oglasila i holandska policija koja ga traži zbog ubistava muškaraca u Amsterdamu u julu prošle godine i u Budimpešti u septembru!

Pročitajte još:

Der je prema navodima holandskih medija plaćeni ubica sa mađarskom i srpskom nacionalnošću. Policija veruje da je stigao u Holandiju oko 8. jula, a onda je tri nedelje kasnije počinio ubistvo u jednom italijanskom restoranu u Amsterdamu.

Ušao je u restoran obučen kao izgubljeni turista i upucao starijeg muškarca (62) u glavu. Njegovo lice jasno se vidi na snimcima nadzorne kamere, a na mestu zločina pronađeni su i tragovi njegove DNK. Muškarac je imao kriminalni dosije, a nakon pucnjave je prevezen u bolnicu gde je ubrzo preminuo.

Policija je zamolila da se jave građani koji su imali bilo kakav kontakt sa Derom od 8. do 30. jula kada se desilo ubistvo. Opisali su ga kao čoveka visokog 1,60 metara sa obrijanom glavom, a policija pretpostavlja da je koristio lažni identitet.

Čaba Der poreklom je iz Čantavira, kod Subotice, a prvo je bio sitan lopov, koga su u Kazneno popravnom zavodu Sremska Mitrovica preobrazili u plaćenog ubicu. Osuđen je na zatvorsku kaznu u Srbiji 2004. godine zbog ubistva Branislava Jelačića. Pušten je iz pritvora u februaru 2017. godine.

Preporučujemo još:

Na osnovu snimka video-nadzora na zgradi u Ulici Rajka od Rasine identifikovan je kao ubica koji je hladnokrvno pucao i usmrtio Markovića na Banovom brdu 5. januara. Na mesto zločina saučesnik ga je dovezao belim "puntom" kojim je posle ubistva i pobegao.