Crkva
Privatna arhiva
Crkva

Privatna arhiva

Crkva, Foto: Privatna arhiva

Sud je, postupajući po optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, utvrdio da je on u decembra 2016. u razmaku od pet dana poslao isto toliko pretećih poruka Sanji C. iz Čačka u kojima stoji, između ostalog: „Ovo ti je zadnja opomena...Rok ističe, sat otkucava...Večeras donesi 3.000 evra ili snosi posledice, obav. Sama, pratimo te...”

Terazijski tunel

Alo!/A.M.

Okrivljeni je u odbrani pred sudijom priznao da je oštećenoj poslao sve poruke navedene u optužnom predlogu i pojasnio da je do svega došlo zato što je bio u ljubavnoj vezi sa oštećenom.

U obrazloženju presude naveden je njegov iskaz „da je bio u emotivnoj vezi sa oštećenom, da su se upoznali u Farkaždinu gde je sada bivši suprug oštećene bio prota a okrivljeni crkvenjak, a oštećena često dolazila u kuću kod njega i njegove supruge i da je oštećena u jednom trenutku svog supruga prijavila za nasilje u porodici zbog čega je ovaj bio u pritvoru. Okrivljeni je zbog emotivne veze sa oštećenom rešio i pristao da napusti svoju porodicu i preseli se s njom u Čačak.

Naveo je da je zbog ljubavi sa oštećenom prodao imanje u Farkaždinu, da je prvobitno uz pomoć oštećene iznajmio stan u Lučnoj zgradi u Čačku sa pokućstvom koje je bilo vlasništvo oštećene, da je ona tu svakodnevno dolazila, da je on odlazio i kod njenih roditelja u obližnje selo kod Čačka, gde je jedno vreme i pomagao u nekim radovima.

PROČITAJ JOŠ:

Oštećenoj je u više navrata davao novac i zbog nje podigao kredit u "Oportuniti banci", prodao zemlju u Farkaždinu za iznos od 6.300 evra, da mu je oštećena tražila i 7.000 dinara za neki dron. Navodi da je u jednom trenutku oštećena zahtevala od okrivljenog da on povredi oca njenog bivšeg supruga nožem koji mu je ona dala, ali da je u jednom trenutku shvatio o čemu se radi.

Posle toga vratio se u Farkaždin, ali i dan danas oštećena sa nepoznatih brojeva telefonom poziva okrivljenog i njegovu suprugu koja se u međuvremenu razbolela, i naveo da mu je cela ova situacija upropastila život i porodicu i samo želi da agonija prestane. Ističe da ga je sramota zbog svega ovoga i kada je shvatio da oštećena nema iskrene namere prema njemu, tražio je da mu vrati novac.

Ivana Buha

Vladimir Marković/Alo

Oštećena je pred sudom prvobitno negirala da je uimala novac od okrivljenog niti da je sa njim bila u emotivnoj vezi, ali taj iskaz sud nije prihvatio ocenivši da je bila „nedosledna, kontradiktorna i ostavila utisak osobe koja ne govori istinu, da je okrivljenog iskoristila emotivno i materijalno”.

U obrazloženju je, takođe, navedeno:

"Ceneći odbranu orkviljenog sud je istu prihvatio u smislu priznanja da je poslao SMS – ove kao i u pogledu odnosa sa oštećenom, činjenici da je zbog te ljubavi rešio da ostavi i porodicu, proda zemlju i podigne kredit, sve zarad ljubavi" i da je poruke "upućivao shvativši da je oštećena iskoristila njegova najčistija i najiskrenija osećanja”.

Presudu je javno objavio Osnovni sud u Čačku.