SUTRA IZRICANJE PRESUDE Završnica suđenja monahu Savi!

U Višem sudu u Beogradu sutra treba da se održe završne reči na ponovljenom suđenju Dejanu Puzigaći, sa monaškim imenom Sava, povodom optužbi da je učestvovao u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine.

Dejan Puzigaća
Dejan Puzigaća, Foto: Alo!

 

* Prvostepenom presudom Puzigaća je bio osuđen na 32 godine zatvora

* Kazna je potom smanjena na 14 godina

* Dejan Puzigaća se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu

Nakon izlaganja završnih reči tužilaštva i odbrane, sud će zakazati izricanje nove, a treće po redu prvostepene presude.

Suđenje Puzigaći ponovljeno je ovog puta po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je početkom decembra 2018. ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda, a kojom je on prošle godine bio osuđen na 12 godina zatvora.

HOROR NA ZVEZDARI! Sin ubio majku!

U prvom postupku, koji je vođen protiv više izgrednika, Puzigaća je prvostepenom presudom bio osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina.

Puzigaća, koji se tereti za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, i dalje je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu u kojem se nalazi od izručenja iz Grčke, gde je uhapšen nakon višegodišnjeg bekstva.

Nakon izručenja iz Grčke njemu je dozvoljeno ponavljanje krivičnog postupka, odnosno novo suđenje sa pravom žalbe. Tokom skrivanja Puzigaća se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava, pa se na suđenjima pojavljivao u monaškoj odori.

UPUCANA SA 2 HICA U STOMAK I RAME! Umrla žena u koju je pucao očuh kod Požege!

Taton je teško povređen u tuči navijača Partizana i Tuluza iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.

Bris Taton
Bris Taton, Foto: Tanjug

Na početku ponovljenog suđenja u aprilu 2017, Puzigaća je negirao učešće u tuči, tvrdeći da uopšte nije bio na Obilićevom vencu u vreme nereda i tuče navijača Tuluza i Partizana.

ZBOG OVOGA JE JELENA UBILA I OTKINULA RUKE MAJDI! Pomogao joj brat Momčilo! Sve se zna, ćerka političara progovorila u policiji, jedna stvar i dalje MISTERIJA!

U slučaju ubistva Tatona, Ðorđe Prelić, koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora, zimus je novom pravosnažnom presudom osuđen na 10 godina zatvora.

Prelić je pet godina bio u bekstvu do hapšenja u Španiji koja ga je izručila Srbiji 2014. godine. Osim Puzigaće i Prelića, ostalih 12 optuženih za ubistvo Tatona su ranije osuđeni na zatvorske kazne i već su pušteni iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi