Zaplenjeno oružije
Alo
Zaplenjena droga i tetejac

Alo

Zaplenjena droga i tetejac, Foto: Alo

Kod njega je, 27. oktobra uveče, osim droge pronađen i arsenal oružja. Na njivi i u kući je pronađeno oko 60 kilograma marihuane u sirovom stanju i 20 kilograma osušene marihuane spremne za prodaju, dok su od oružja zaplenjeni pištolj „tetejac“, lovački karabin i puška sa municijom.

Kako saznajemo, Srđan se odavno našao na policijskom radaru, ali je uvek bilo opstrukcije iz vrha, pa inspektori nisu mogli do kraja da rade svoj posao. Ranije se dešavalo da inspektori dobiju zeleno svetlo „da ga rade“, ali ih je on čekao ispred kuće sa smeškom i spremljenom kafom.

Zaplenjeno oružije

Alo

Zaplenjeno oružije, Foto: Alo

Uhvatila ga panika, a onda počeo da plače!

Osumnjičenog Srđana je, kako saznajemo, posle suočenja sa dokazima uhvatila panika. - Kada je sve što je zaplenjeno stavljeno pred Srđana, on je briznuo u plač, jer je shvatio da je prepušten samom sebi. Premeštanjem pojedinih ljudi u policiji na druge pozicije, inspektori su dobili zeleno svetlo da mogu da rade svoj posao bez bojazni da će informacija procuriti ili da će im neko usmeno narediti da malo zažmure kada je u pitanju „prijatelj kuće“. Ovo je početak još većih i jačih policijskih akcija u borbi protiv organizovanog kriminala - kaže naš izvor upućen u dešavanja u novosadskoj policiji.

Zaplenjena droga

Alo

Zaplenjena droga , Foto: Alo

 - Srđan je prestao da se smeje u utorak uveče kada je zatečen u ataru sela Čerević kako bere marihuanu. U prvom trenutku je pokušao da pobegne, a kada je savladan, počeo je da objašnjava inspektorima da ima moćne prijatelje. Tvrdio je da je posredi greška i ponavljao da nisu smeli da ga diraju. Ne obazirući se na to, inspektori su posle zaplene polja marihuane, pretresli još dva objekta, na dve različite adrese, u kojima je osumnjičeni boravio. Hapšenje Srđana smatra se velikim uspehom policije, jer je on važio za osobu koja je dugo imala zaštitu jednog od bivših funkcionera novosadske policije! - priča naš izvor blizak istrazi. 

- Na prvoj adresi, u jednoj straćari, na prvi pogled je izgledalo da nema ničega. Međutim, jedan inspektor je zapazio čudan drveni pod prekriven trulim daskama. Podigao ih je i pronašao „tetejac“ sa punim okvirom i oko 20 kilograma marihuane. U kući na drugoj adresi pronađen je lovački karabin i puška sa municijom - navodi naš sagovornik.

Zaplenjeno oružje je po nalogu tužilaštva poslato na veštačenje da bi se utvrdilo da li je možda korišćeno u nekom obračunu.

Pročitajte još