Policija, Uviđaj
Tanjug/Jaroslav Pap
Policija, Uviđaj

Tanjug/Jaroslav Pap

Policija, Uviđaj, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Istragom će biti utvrđeni detalji zločina, ali za sada je poznato da se ubica zbog nečega sukobio sa žrtvom, nakon čega ga je udario žaračem u glavu.

Za zločin se saznalo tek nakon saopštenja da je mladić priveden u Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu, a Janoš K. je u četvrtak sahranjen na lokalnom groblju u Belom Blatu.

Pročitajte još:

- Janoš je i pored svojih godina bio veoma vitalan, kalemio je voće u dvorištu porodične kuće u kojoj je živeo sam, a koliko znam, ima ćerku u Italiji - rekao je meštanin sela Belo Blato, u blizini zaključane kuće pokojnog muškarca, a koji je želeo da ostane anoniman.

Nije poznato zbog čega je Norbert Š. žaračem po glavi udario Janoša i naneo mu smrtnu povredu, a kako je zrenjaninska policija potvrdila, ubistvo se dogodilo nakon svađe i žestokog verbalnog duela.

Policija, Uviđaj

Tanjug/Jaroslav Pap

Policija, Uviđaj, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Dvadesetdevetogodišnji ubica iz Belog Blata u selu je poznat po čestim ispadima i sukobima sa policijom, a kako meštani pričaju, naročito je agresivan otkako mu je otac umro, a majka napustila porodični dom. Norbert u Belom Blatu ima rođenu sestru, koja u vanbračnoj zajednici živi u kući u komšiluku Janoša Kasaša, kod kojeg je povremeno radila, nabavljajući namirnice i spremajući mu kuću.

I ubica je poznavao pokojnog sugrađanina, svraćao je kod njega, tako da nikome u selu nije jasno zbog čega su se posvađali, uz napomenu nekih, da možda, kada ga je žaračem udario po glavi, Norbert i nije imao nameru da ubije nesrećnog starca.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, priveden je Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!