Saobraćajna nesreća
youtube printscreen
Saobraćajna nesreća

youtube printscreen

Saobraćajna nesreća, Foto: youtube printscreen

U obrazloženju presude je navedeno da je Jevtoviću olakšavajuća okolnost to što ranije nije osuđivan, a otežavajuća je činjenica da je profesionalni vozač i da je vozio pijan. A meštani Mojsinja ispričali su nam tada da je Jevtović gotovo čitav dan pio po kafanama u tom selu i da je u večernjim satima bio primetno alkoholisan.

Zoran Đinđić, čekale ga tri ekipe za likvidaciju

EPA, Koča Sulejmanović

Jevtović je 15. juna prošle godine, vozeći "škodu" iz Mrčajevaca prema Preljini, sa dva promila alkohola u krvi, započeo preticanje "zastave koral", krećući se brzinom od 102 kilometra na čas. Većim delom vozila prešao u levu traku, zakačio zadnji deo "korala", a zatim u svojoj levoj traci udario u vozilo iz suprotnog smera "audi 80", koje je usled toga skrenulo van puta u kanal i udarilo u metalnu ogradu. U sudaru je poginulo četvoro putnika iz "audija".

U tom vozilu nalazio se Petar Paunović, koji je ranije te večeri krenuo po brata koji je upravo završio drugu smenu u obližnjoj fabrici. Pored brata, sa posla je povezao i njegovog kolegu Bojana, koleginicu Ivanu, kao i još dve koleginice - Jelisavetu Stanojević (28) i Gordanu Simić (36).

Dušan Cvetić, ujak poginulih mladića Petra i Milije Paunovića, kaže da je presuda skandalozna.

Vračar, ubistvo, policija

Alo/ Masanori Jošida

 

- Godinu dana su mu sudili za četiri ubistva. I 12 godina, kolika je bila predviđena maksimalna kazna, malo je za ono što je učinio, a ne 10 godina koliko je dobio. I sada će da se žali pa će mu umanjiti kaznu. I posle najviše pet godina ležanja u zatvoru, pustiće ga kući. A porodica Paunović se potpuno raspala od tuge - ispričao je Cvetić.

Majka Snežana od bola i tuge za sinovima i dalje ne može da priča. Otac Nebojša Paunović takođe.

Prošle godine jedva je imao snage da priča ovom tragičnom događaju. On je tada rekao da je Jevtović napravio veliki zločin i postavio pitanje državnom vrhu, da li treba da se izmene zakoni kada svi ljudi izginu?

ubistvo, austrjska policija, Salcburg

Youtube/Salzburg24

 

 

- Taj bahati vozač je tog dana već napravio prekršaj i kako su nam rekli, policija ga je zaustavila. Trkao se kolima. Ali izgleda da to ništa vredelo jer je ponovo seo za volan i pobio moje sinove i još dvoje mladih ljudi. Zapalio je cigaretu i gledao kako moju decu izvlače iz kola. Moji sinovi se nisu vraćali iz provoda, već sa posla. To su bila divna deca koja se nisu opijala u kasne sate, već su se vraćali iz nadnice. Radili su često prekovremeno, nisu imali vremena da se provode - rekao je Nebojša nakon pogibije sinova.

 

PROČITAJTE JOŠ: