Pavle R., policajac
Printskrin
Pavle R., policajac

Printskrin

Pavle R., policajac, Foto: Printskrin

Ljubavna drama završila se juče ujutro tragedijom kada je pripadnik novosadskog odreda žandarmerije Pavle Rakonjac (31) iz Stare Pazove ručnom bombom u automobilu marke opel vektra razneo sebe i svoju ljubavnicu Marinu Petković (28) iz Nove Pazove.

Nesreća se dogodila na Vojnom putu između Batajnice i Nove Pazove, uz samu ogradu vojnog aerodroma "Milenko Pavlović" u Novoj Pazovi. Sumnja se da su motivi ove tragedije ljubavni problem.

- Rakonjac je bio u ljubavnoj vezi sa Marinom, pa se pretpostavlja da je došlo do nekih razmirica koje su dovele do ove tragedije. Naime, Pavle je oženjen i otac dvoje dece, a devojka mu je očigledno bila ljubavnica - priča izvor upoznat sa ovim slučajem.

Mladi policajac je iz Stare Pazove, gde je i živeo sa suprugom i decom, a radio je u novosadskom odredu žandarmerije. Marina je radila kao vaspitačica u staropazovačkom vrtiću i bila je vaspitač Pavlovom detetu.

- Tako su se i upoznali i započeli ljubavnu vezu. Bio je zaljubljen u Marinu i planirao je da se razvede i počne život sa svojom ljubavnicom, koja je nedavno raskinula dugogodišnju vezu sa svojim dečkom. Očigledno je došlo do nekih nesporazuma kada se odlučio na ovako surov potez - priča mladić koji je poznavao Pavla.

Vozilo sa telima pronašla je policijska patrola juče posle devet časova.

- Automobil je bio sa oštećenom karoserijom. A kada su policajci prišli bliže, prizor je bio jeziv. Telo muškarca na vozačevom i žene na suvozačevom mestu bili su razneti. Pretpostavlja se da je Pavle isplanirao ovaj zločin čim je izabrao ovako zabačen put - dodaje izvor blizak policiji.

Arkanov kum i prijatelj Luke Bojovića 

O Radetu Rakonjcu se u medijima prvi put čulo 2005. godine kad je protiv njega, Luke Bojovića i još dve osobe bila podignuta optužnica za iznudu. Međutim, tri godine od podizanja optužnice tadašnji Prvi opštinski sud je obustavio postupak jer je predmet zastario.

Luka Bojović

Foto EPA

Luka Bojović , Foto: Foto EPA

Inače, Rakonjac je u žandarmeriju prešao pre oko godinu dana, a pre toga je radio u interventnoj ekipi u Policijskoj stanici Stara Pazova.

- On vodi poreklo iz Crne Gore, a njegov stric bio je Rade Rakonjac, blizak prijatelj i kum pokojnog Željka Ražnatovića Arkana. Rakonjac je bio i pukovnik Arkanove Srpske dobrovoljačke garde i njegov telohranitelj. Retko se pojavljivao u javnosti. Hapšen je tokom policijske akcije "Sablja". Njegovo ime pominje se u "Plavoj" i u "Beloj knjizi" o kriminalnim klanovima crnogorske i srpske policije. Zvanično, Rakonjac nikada nije osuđivan - piše Srpski telegraf.

Međutim, kako saznajemo od izvora bliskih istrazi, ove informacije nisu tačne. Rade Rakonjac nije stric Pavla Rakonjca, niti su u bilo kakvom srodstvu, što je potvrdila i porodica nastradalog žandarma.

Komentari (3)

Marija

22.01.2020 08:39

Ljubavnice su zlo Srbije.

SS

23.01.2020 02:23

@Marija - Muzevi koji varaju svoje zene su zlo Srbije

Nevaspitana vaspitačica

23.01.2020 05:07

Da li je moguće da su baš sve vaspitačice drolje? Fuj. Još čuva njihovo dete... Kako su tražili, tako su i završili. Žena se verovatno oslobodila ludaka i batina. Jadno dete, zauvek će ostati upamćeno po tome i zadirkivano.