Jelena Marjanović
Privatna arhiva
Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović , Foto: Privatna arhiva

Šipka u pismu nije naveo šta konkretno zna o zločinu u Borči, niti na koji bi način mogao da pomogne u rasvetljavanju ubistva, ali je otkrio da je tražio da bude saslušan u prisustvu advokata.

PROČITAJ JOŠ:

Tužiteljku zvao telefonom

- U skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku, hteo sam da ispunim svoju obavezu i da, kao građanin, u prisustvu advokata Predraga Savića, iznesem svoja saznanja o krivičnom delu ubistva Jelene Krsmanović Marjanović, te sam zamenicu Višeg javnog tužioca u Beogradu pozvao telefonom. Iako je razgovor bio više nego korektan, od zamenice tužioca saznajem da je stav tužilaštva takav da je zabranjena svaka komunikacija sa mnom - napisao je, između ostalog, Šipka u pismu. U nastavku, on je naveo i da je istraga koja se vodi "traljava", a da su ga nalazi veštaka iz zvaničnih državnih institucija "nasmejali", i da oni ne mogu da budu dokazi.

nenad šipka

foto tanjug

nenad šipka , Foto: foto tanjug

Izvor Kurira, koji je upoznat s rekonstrukcijom zločina koju je Nenad Šipka obavio, kao i tvrdnjama koje iznosi u javnost - da je Jelena Marjanović ubijena dan ranije, na nekom drugom mestu, a onda doneta i bačena u kanal - slaže se da je krajnje vreme da neko pozove ovog forenzičara na ispitivanje.

Ometa istragu

- Tužilac bi svakako trebalo da pozove Šipku na saslušanje, ako ne zbog sumnje da ima saznanja o tome šta se dogodilo 2. aprila 2016, onda bar zbog toga jer ometa istragu. Ometanje istrage je krivično delo. S druge strane, interesantno bi bilo da se čuje kakva su to njegova saznanja i kako on zna, kako tvrdi, da Jelena nije ubijena na nasipu, već na nekom drugom mestu, a onda doneta - kaže izvor Kurira koji je želeo da ostane anoniman.

PREPORUČUJEMO:

On objašnjava i da bi interesantno bilo utvrditi šta je Šipki bio motiv da se predstavi kao forenzičar, iako to nije, a onda da otvori istragu.

- Šta je motiv za ovakvo ponašanje, možemo za sada samo da nagađamo. Dosad sam verovao da je Šipka samo gladan medijske pažnje, ali sada ne znam šta da mislim - kaže sagovornik.

Zoran Marjanović

Alo!/ Dejan Briza

Zoran Marjanović, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Podsetimo, osumnjičeni za ubistvo pevačice je njen suprug Zoran Marjanović. Optužnica protiv njega je dva puta vraćana na dopunu, a trenutno je u toku dopuna istrage.

Tvrdi da tužilaštvo opstruiše istragu

Nenad Šipka je u svom otvorenom pismu, između ostalog, naveo i "da se približavaju tri godine od ubistva Jelene Jece Krsmanović Marjanović, a da se zvanična istraga nije pomerila ni milimetar".

- Osumnjičeni za teško ubistvo, njen suprug Zoran Marjanović, prvi u istoriji pravosuđa Republike Srbije, sa slobode očekuje početak suđenja, ako ga uopšte i bude. U prethodnom periodu je više nego očigledna opstrukcija Višeg javnog tužilaštva Beograd po pitanju sprovođenja istrage ubistva - napisao je Šipka.

"Idem do kraja, ma koliko bolelo"

Direktor CFI, koga je, kako tvrdi, angažovala Teodora Krsmanović, sestra od strica ubijene pevačice, ističe "da neće odustati sve dok slučaj Jecinog ubistva ne bude razrešen i dok odgovorni ne dobiju zasluženu kaznu".

- Jedini način da to obećanje ispunim je da razgovaram sa novom zamenicom Višeg javnog tužioca i ukažem joj na detalje koji će sigurno dovesti do podizanja čvrste optužnice koja će rezultirati osudom krivaca. Put do istine je trnovit. Ali idem do kraja, ma koliko bolelo - istakao je Nenad Šipka.

Neshvatljivo ponašanje forenzičara

- Zakleo se na Jeleninom grobu da će pronaći ubicu

- Snimio pesmu i spot koje je posvetio mrtvoj pevačici

- Obeležavao dvogodišnji pomen Jeleni Marjanović