Zakleo se da će ga osvetiti, krenuo je krvavi rat na ulicama! (VIDEO)

Alo.rs/Novosti/N.A. | vesti 2021-04-28 20:15:08 2021-04-28 20:15:08

U ulici vojvode Stepe, posle jurnjave automobilima u tipičnoj čikaškoj atmosferi, kratežom je ubijen Radovan Lagundžin Žabac.

Printscreen

Ubistvo Žapca, 1. decembra 1990. godine, kao jednog od žestokih momaka sa Voždovca potvrdila je da će naredne godine biti strašne i da će na asfaltu biti mnogo krvi. Odmah je i otkriveno ko je, usred belog dana, likvidirao Žapca. To je učinio Dejan Janković, koji nekoliko meseci kasnije uhvaćen u Nemačkoj.

U Vojvode Stepe Janković je došao sa dvojicom prijatelja, dok se Žabac vozio u taksiju. Kada ga je video, izašao je iz vozila. Došlo je do rasprave i Žabac je izvadio pištolj. Ipak, Janković je bio brži i pucao je iz krateža.

Na suđenju je ubica pričao da je Žapca pogodio u glavu i prepone. Branio se da je pucao u nužnoj odbrani. Osuđen je na samo tri godine zatvora.

Žabac je živeo u veoma situiranoj porodici, sa majkom i starijim bratom, koji je bio uspešan biznismen. Ništa mu nije nedostajalo, a već u osnovnoj školi je bio poznat po ekcesima. U tinejdžerskim godinama je upoznao Aleksandra Kneževića Kneleta i uskoro su postali čuveni po neverovatnim akcijama i hrabrosti koja se graničila sa ludilom.

Bili su u mnogo čemu suprotni, ali su se odlično slagali. Knele je voleo fer tuče, a Žabac više oružje. Knele je bio „zvezdaš“, a Žabac „grobar“.

Expand player
Pogledajte više