Jovan Jovica Vukotić
Privatna arhiva
Jovan Jovica Vukotić

Privatna arhiva

Jovan Jovica Vukotić, Foto: Privatna arhiva

On se na saslušanju branio ćutanjem, saznaje "Alo!". On je ispitan pred Drugim osnovnim tužilaštvom u Beogradu po zamolnici Državnog tužilaštva iz Crne Gore zbog sumnje da je na ime poreza i doprinosa utajio 22.800 evra.

Nakon saslušanja, Crna Gora može da traži Vukotićevo izručenje ili da ustupi slučaj srpskim vlastima.
Od Vukotićevog svedočenja najviše strepe pojedini crnogorski policajci, za koje je on već izjavio da su povezani sa kriminalcima. Kako pišu "Vijesti". crnogorska policija samo čeka da Vukotić imenom i prezimenom ukaže na policajce koji rade i za kriminalne vođe, pa da ih suspenduje.

Pročitajte još:

 

- Sve njegove navode ćemo detaljno proveriti, ali nećemo čekati - svako koga pomene u tom kontekstu, neće biti deo našeg tima dok ne utvrdimo istinu. Korumpirani policajci nam ne trebaju – nezvanično je saopšteno iz crnogorske policije.

Jovan Jovica Vukotić

Privatna arhiva

Jovan Jovica Vukotić, Foto: Privatna arhiva

Vukotić je “Vijestima” još krajem 2016. saopštio da je policija puna kriminalaca sa značkama, koji su na platnom spisku mafijaških šefova. On je ispričao da nedužni svakodnevno ginu na ulicama Crne Gore, “jer prljavi policajci čiste teren samo za njihove prijatelje i to je jedino što ih zanima”.

On se tada oglasio nakon što je njegov prijatelj i telohranitelj Marko Martinović teško povređen u eksploziji bombe postavljene na automobilu. Njegov rođeni brat Igor Vukotić se tada spremao da uđe u to vozilo, ali nije povređen.
-Znam koji od pomoćnika direktora Uprave policije uzima 20.000 evra mesečno od kriminalaca i koji je policijski načelnik uzeo 100.000 evra od kriminalaca. Znam i koji je inspektor na platnom spisku mafije već četiri godine... Nemoćan je sistem jer u redovima broji desetine korumpiranih visokopozicioniranih policajaca kriminalaca. Oni pomažu sav taj kriminal, spletkare, kriju ubice, zamagljuju jasnu sliku stanja crnogorskog društva -rekao je tada Vukotić i dodao:

- To su provereni igrači, duboko upleteni u te aktivnosti. Za njih se godinama zapravo zna ko su, ali ih ta prepoznatljivost ne tera sa funkcija. Gledaju da se što bolje ustoliče i da bolje zarade, jer je policijska plata mala, a treba pratiti trendove - rekao je Vukotić pre dve godine.

Vukotić se nalazi u pritvoru u Beogradu koji mu je određen u postupku koji se vodi pred Drugim osnovnim sudom zbog falsifikovanja isprave, odnosno makedonskog pasoša, sa kojim je uhapšen u Turskoj 10. septembra, a potom deportovan Srbiji.