Sudija M. J.
Privatna arhiva
Sudija M. J.

Privatna arhiva

Sudija M. J., Foto: Privatna arhiva

Kontroverznoj sudiji stavlja se na teret i da je u vranjskom pravosuđu pod sumnjivim okolnostima zaposlila rođenu sestru. Podnošenjem krivične prijave visoki pravosudni organ traži razrešenje kontroverzne izaslanice boginje Justicije. Ocenjuje se da se Marija Janićijević nije poštovala strukovni kodeks, jer izvan Osnovnog suda nije čuvala ugled i dostojanstva pravosuđa.

Pravni zastupnik sudije Dragan Nikolić izjavio je za “Alo” da je saznao za prijavu i da o ovom slučaju tek treba da se utvrdi činjenično stanje u postupku protiv Zvonka Cvetkovića (63) iz Kragujevca, koji je bio u pritvoru u Vranju zbog krivičnog dela proganjanja. Advokat Nikolić ponovio je da je njegova klijentkinja žrtva izmišljotina i lažnih informacija.

PROČITAJTE JOŠ:

Razvedena vrela plavuša letos je dospela u centar skandala zbog toga što su se u javnosti pojavile njene obnažene pornografske fotografije lascivne poruke i vulgarna prepiska. Provokativne fotografije obnažene sudije medijima je dostavio biznismen iz Kragujevca, koji se Mariji Janićijević lažno predstavio kao sudija Vrhovnog kasacionog suda Vesko Krstajić. Obećao je pomoć svojoj partnerki, koja je imala pritužbe na svoj rad.

Kada je shvatila da je obmanuta, Marija je pokušavala da navodno prerkine vezu sa čovekom koji se predstavljao kao savetnik Aleksandra Vučića. Kada je Marija otkrila prevaru emotivnog partnera, usledile su pretnje i ucene fotografijama koje su "krišom" uslikane.

Još prošle godine Marija Janićijević privukla je pažnju javnosti jer su njeni profile na društvenim mrežama bili zasuti fotografijama u bikiniju. Nije shvatila da time zloupotrebljava odgovornu funkciju sudije i narušava ugled srpskog pravosuđa.

Posle podizanja optužnice protiv Gorana Ilića zbog napada na porodicu novinarke Tanje Janković u Vranju, predmed je ustupljen Mariji Janićijević, koja je opstruirala sudski proces. Glavni pretres zakazan je za 4. jul 2014. godine.

Suđenje je počelo tek u aprilu 2018. godine,zbog čega Marija Janićijević više ne rešava krivične,već samo parnične predmete.