Poginuli roditelji
Facebook/Printscreen
Poginuli roditelji

Facebook/Printscreen

Poginuli roditelji, Foto: Facebook/Printscreen

Oni su nastradali u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na pružnom prelazu u Zminjaku kod Šapca, kada su se vraćali iz Banje Koviljače, a njihova deca su prebačena u bolnicu.

Prema prvim informacijama voz je udario u "ford fokus", bacio automobil pored pruge, a zakočio je tek posle 120 metara.

Kako je saopšteno iz "Infrastruktura železnice Srbije", sudar se dogodio u 10.55 sati, a putni prelaz obezbeđen je vertikalnom drumskom signalizacijom.

U saopštenju se navodi da je mašinovođa zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kada je primetio automobil na putnom prelazu, ali drumsko vozilo i pored svih znakova upozorenja nije na vreme uspelo da pređe prugu, navodi se u saopštenju.

Prema rečima očevidaca nesrećna žena je od siline udarca ispala iz kola i na mestu poginula. Deca čiji su roditelji stradali su uporno vrištala, plakala i dozivala u pomoć.

- Mlađa žena nepomično je ležala desetak metara od automobila. Njeno telo odmah smo prekrili jer je prizor bio užasan. Bilo je jasno da nema pomoći – pričaju očevici.

Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a, Hitne pomoći i železnice, a železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrdiće sve detalje nesreće.

Pročitajte još: