„Čovek sa sto lica“: Zoran Jakšić
Alo!
„Čovek sa sto lica“: Zoran Jakšić

Alo!

Zoran Jakšić, Foto: Alo!

Njegovoj bandi "Amerika" pripadao je i državljanin BIH Smail Šikalo, koji je uhapšen početkom godine. On je pritvoren na 18 meseci i nalazi se u istom zatvoru, jer je pokušao da prebaci tonu i po kokaina u Bosnu i Hercegovinu. Dok njegov šef pokušava da pobegne Šikalo čeka suđenje, a priti mu 25 godina zatvora.

PROČITAJ JOŠ:

Jakšić, krijumčar droge i ubica, pokušao je da pobegne kroz bolnicu glumeći bolesnika, ali su zatvorski čuvari osujetili njegov plan.

- Jakšić se žalio da mu nije dobro, zbog čega je uprava zatvora odlučila da ga odveze na pregled. Stražari su munjevito reagovali i njegov plan da im umakne je propao - objavili su peruanski mediji.

Nije precizirano da li je čovek sa hiljadu lica, kako zovu Jakšića, a za kojim tragaju Argentina, Grčka, Nemačka, Australija, BiH, pokušao da pobegne iz ordinacije ili tokom transporta „maricom“. Prema pisanju peruanskih medija, Jakšić je pre dve godine lično platio i organizirao da narkobos Horhe Medina Gavilan (Jorge) iz zatvora u Peru pobegne uz pomoć dvojice policajaca u kamionu koji je iz zatvora iznosio smeće.

PREPORUČUJEMO:

Medina je pristao da bude jedan od glavnih svedoka u procesu protiv Jakšića. Medina je pre svedočenja pobegao, pa se veruje da je Jakšić finansirao ovaj beg. Jakšić je posle prebačen u samicu. Onemogućeni su mu svi kontakti s drugim osobama. Povećan je broj stražara koji se brinu o njegovoj bezbednosti.

- Zato je sada bio svestan da je nemoguće da išeta tek tako i najverovatnije je deo plana bio da zatraži lekarski pregled, jer je u tome video jedinu šansu da se ne vrati iza rešetaka - naveli su mediji u Peruu.

Jakšić je uhapšen u julu 2016. u akciji američke DEA, kada je s lažnim dokumentima pokušao da pobegne u Ekvador. Tokom istrage utvrđeno je da je tokom skrivanja u Južnoj Americi koristio 46 identiteta. Tokom boravka u zatvoru, kako je utvrdila tamošnja policija na osnovu prisluškivanih telefonskih razgovora, Jakšiću su u posetu dolazile prostitutke.

Navodno, kriminalac Oskar Rodrigez Gomez (Oscar Rodriguez), poznat po nadimku Turbo, organizirao je i plaćao da mu žene dolaze, a imao je i stražara koji ih je propuštao.