Oglasio se Vladimir Rebić povodom slučaja Ljupke Stević, evo kakva je kazna čeka

Od oba učesnika je oduzeto oružje kako ne bi došlo do eskalacije potencijalnog sukoba.

Vladimir Rebić
Vladimir Rebić, Foto: Printskrin

Direktor policije Vladimir Rebić pričao je u jutarnjem programu televizije "Prva" na temu incidenta koji se dogodio 16. septembra uveče, kada je Ljupka Stević (35) uništila dva automobila u vlasništvu Dragiše Simića.

Kako je rekla, to je učinila zbog preljube, a istakla je i da su 10 godina bili zajedno, te da ju je lagao da će se razvesti.

- Ovaj slučaj je policijski rešen. Naravno, policijski službenici su uzeli izjave od oštećenog Dragiše Simića i od Ljubinke Stević koja je načinila ovo delo. U tom smislu, nadležni tužilac je kvalifikovao krivično delo koje se goni po privatnoj tužbi. Da li će Dragiša Simić nju tužiti ili ne, to je njihova stvar - počeo je Rebić.

- A, što se tiče njenog postupanja koje je izazvalo uznemirenje građana, s obzirom na to da je to oštećenje učinjeno na javnom mestu, protiv nje su podnete dve prekršajne prijave, zbog prekršaja Zakona o javnom redu i miru. Od oba učesnika je oduzeto oružje kako ne bi došlo do eskalacije potencijalnog sukoba. Njoj je izrečena mera zabrane prilaska oštećenom, strankama je onemogućena buduća komunikacija i pristup. Druga prekršajna prijava se odnosi na Zakon o prebivalištu i boravištu, nešto oko lične karte - otkrio je Vladimir.

Da li prisluškivanje podleže pod nekakvu odgovornost? - upitala ga je voditeljka.

- To je stvar na tužiocu, da li će proceniti. Koliko znam nije procenio. Video sam iz njene izjave da mu je to podmetnula, ali može svako svašta da kaže, dok nemate materijalni dokaz da se desilo - kazao je Rebić.

- Protiv Dragiše Simića već se vodi proces, ali je do odluke suda vraćen na svoje radno mesto, što se tiče policije? - upitala ga je voditeljka.

- Koliko znam postoje dva krivična postupka protiv njega - rekao je Rebić.

- Ni zbog jednog od tih slučajeva nije udaljavan iz MUP-a. On je, nakon smene u saobraćajnoj policiji premešten na drugo radno mesto, u okviru direkcije, gde ima čin pukovnika, i on te poslove obavlja kako ih obavlja. Mi čekamo odluku suda i u okviru odluke ćemo preduzimati mere - zaključio je Rebić.

Povezane vesti

 • Korisnik: Vladeta
  20/09/2020 - 17:55
  Pa hoće li uznemireni građani dobiti kakvu odštetu? Glupo bi bilo da Ljupka dobije kaznu, a uznemireni građani nikakvo obeštećenje! I razbijeno par stakala i migavaca nije uništen auto već oštećen!
 • Korisnik: Nada
  20/09/2020 - 17:30
  A sta je sa tolikim arsenalom oruzja ? Sigurno nema dozvolu za sve !
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi