Sara Rođikov
Privatna arhiva
Sara Rođikov

Privatna arhiva

Sara Rođikov, Foto: Privatna arhiva

Sara Rođikov (22) pronađena je mrtva sa brojnim povredama i ujedima po telu u porodičnoj kući u selu Voljavče kod Jagodine.

Policija je uhapsila Sarinog nevenčanog supruga Vladimira Miloševića (40) zbog sumnje da je odgovoran za njenu smrt. Njemu je određen pritvor do 48 sati jer obdukcijom tek treba da se utvrdi da li je Sara pretučena nasmrt ili je možda uzela preveliku dozu droge.

Zvanična istraga je potvrdila da je Vladimir u utorak oko 7 ujutru pozvao Hitnu pomoć i policiju navodeći da je u svojoj kući pronašao telo nevenčane supruge Sare Rođikov. Posle uviđaja, tužilac je dao nalog za obdukciju Sarinog tela i Vladimirovo privođenje.

- Vladimir je zadržan zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici. Čekaju se rezultati obdukcije i hemijske analize, koje treba da pokažu da li je Sara bila drogirana, kao i da li je umrla od prevelike doze droge ili od batina - potvrđeno nam je u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.

Kuća u kojoj je devojka preminula

Alo

Kuća u kojoj je devojka preminula, Foto: Alo

Kako saznajemo, Sara je po telu imala lake povrede, zbog čega se pretpostavlja da je ipak umrla od predoziranja. Poznato je da je Vladimir u više navrata kažnjavan zbog nasilja u porodici, kao i da je narkoman. Sumnja se da je drogu delio sa Sarom, a postoji mogućnost da je svoju ženu na neki način naveo da se predozira.

- Vladimir je bio veoma nasilan i prema svojoj majci Ružici, zbog čega mu je izricana mera zabrane prilaska i kontakta. Međutim, on to nije poštovao, pa mu je određivan pritvor. Ima podataka da je bio nasilan i prema Sari, ali je činjenica da nikada nije bio nasilan prema deci - kaže naš izvor blizak istrazi.

Sara je sa Vladimirom bila oko tri godine. Pre godinu i po su se doselili u selo Voljavče. Dobili su dečaka, koji sada ima godini u po, i devojčicu, koja je stara četiri meseca. Sara je iz prethodnog braka imala i dete od četiri godine, koje je ranije smešteno u hraniteljsku porodicu. Posle ovog tragičnog događaja, Centar za socijalni rad je njihovu zajedničku decu takođe smestio u hraniteljske porodice.

- Viđala sam često Saru dok je šetala s detetom. Nikada se nije žalila na Vladimira, mada se priča po selu da je maltretirao - kaže komšinica Ljiljana Miljković. 

Svađa i tuča prethodili Sarinoj smrti

Većina meštana odmahuje glavom i ne želi da priča o toj porodici. Njihovi komentari su uglavnom negativni, pogotovo posle glasina da je između Sare i Vladimira u ponedeljak uveče izbila svađa ispred seoske prodavnice i da je osim vike navodno bilo i nasrtaja i šamaranja.

Sara i Vladimir nisu dobijali socijalnu pomoći jer je on navodno imao neku firmu, koja je kasnije propala. Živeli su od poslova koje je povremeno obavljao, a sumnja se da je dilovao drogu.

Jagodinska policija je samo potvrdila da je u selu pronađeno telo žene, ali nije navela uzrok smrti, jer se rezultati očekuju posle obdukcije.

Pročitajte još:

Komentari (1)

noname

18.11.2020 08:35

Za ovako nesto, usvojiti i primeniti indijske zakone!!! Izvesti ispred trga, doma ili vec cega ima u sred sela i kamenovati do smrti, ma ne moze drugacije da se ostali opamete i preduhitre! A sta reci za nadlezne...prijavljivano nasilje vise puta, osudjivan zbog nasilja u porodici vise puta... svi trebaju da odgovaraju za necinjenje...