Policija, udes
Alo!/Marko Metlaš
Policija, udes

Alo!/Marko Metlaš

Policija, udes, Foto: Alo!/Marko Metlaš

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila nešto posle 18.00 časova u kuršumlijskom selu Rudare, na magistralnom putu Priština–Niš, povređene su tri osobe.

Prema rečima Natali Nikolić, portparola prokupačke Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ on je sa višestrukim prelomima tela i frakturom levog lumbalnog dela, odnosno pršljenova u pratnji medicinske ekipe transportovan u nišku zdrvstvenu ustanovu.

-Za P.R. (36) se još radi dijagnostika ali, na sreću, nema težih povreda opasnih po život, kao ni D.S. koji ima povrede grudnog koša - pojašnjava Nikolićeva.

Prema saznanjima „Novosti“ nesreća se dogodila negde pre 18.00 časova. Džip, u kojem su se nalazili Tripković i Dušan Stevčić (24) se kretao u pravcu Kuršumlije i sudario se sa vozilom inostranih tablica, kojim je upravljao Perparim Ramaj (35) iz Suve Reke, a koji je saobraćao u pravcu Kosova. 

Hitna pomoć

Tanjug/Tanja Valič

Hitna pomoć, Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Odmah po pozivu naša ekipa je odmah reagovala i izašla na lice mesta gde smo zatekli tri povređene oobe. Jedna je bila sa povredama glave, druga grudnog koša, a treća sa povredama kičme –pojašnjava doktora kuršumijskog Doma zdravlja.

UZROK NESREĆE

Prema nezvaničim saznanjima džip „grand čiroki“ prokupačkih registarskih tablica, koji se kretao u pravcu Kuršumlije, iz nepoznatih razloga skrenuo je u suprotnu kolovoznu traku kojom je išao „ folcvagen“ ljubljanskih tablica.

Tripković i Stevčić, inače obojica iz okoline Prokuplja i na radu u Švajcarskoj, džipom su se vraćali sa babine sahrane iz Rudara, u pravcu Kuršumlije.