Vladica je pedofil i psihopata bez duše!

J. Đ. - V. N. | vesti 2016-07-10 23:39:47 2016-07-10 23:39:47

Monstruozni ubica Vladica Rajković (28) pati od teške duševne bolesti, on je psihopata bez trunke griže savesti.

Goran Srdanov

Okidači da počini nezapamćeni zločin mogli su da budu ili "kap" alkohola koju je popio na žurci ili vrućine koje emotivno labilnim osobama kao što je on lako udare u glavu i učine da potpuno izgube razum, saglasni su psiholozi i psihijatri s kojima je "Alo!" razgovarao.

 

Aleksandra Janković, klinički psiholog, kaže da je Vladica Rajković duboko oštećena osoba.

- Potpuno je jasno da je čovek psihopata, bez ikakvog osećanja odgovornosti i sa moralnim defektom. Takve osobe imaju defekt osećanja krivice i odgovornosti, ali su dovoljno socijalno inteligentni, što pokazuje i činjenica da je nakon takvog monstruoznog zločina oprao garderobu i vratio se nazad na rođendan, kako bi nastavio svoju zabavu jer ima impuls da se ceo svet vrti oko njega. Duboko oštećena osoba - kaže Aleksandra Janković.

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da nema sumnje da je kod ubice dugo čučala potisnuta patološka potreba, odnosno sklonost ka pedofiliji.
- Svoj poriv je dugo skrivao jer je znao da je pedofilija zabranjena. Moje mišljenje je da mu je hrabrost da počini to monstruozno delo dala „kap“ alkohola, koju je verovatno popio na proslavi. Ubistvo, koje je usledilo nakon stravičnog čina silovanja deteta, bio je njegov pokušaj brisanja tragova, pokušaj odlaganja svega i očigledno se vodio parolom „mrtva usta ne govore“.

Crne statistike pokazuju da se najveći broj silovanja devojčica završava ubistvom, ali obično su ih ubice ubijale gušenjem odnosno davljenjem. Ovde imamo stravičan slučaj krvničkog ubijanja, što pokazuje da je imao još jednu, posebnu vrstu patologije. Sa ovim što je uradio on nije samo zapečatio sudbinu nedužnog deteta, već i svoju. Ni njegova nije ništa bolja, jer on će na robiju, a svi dobro znaju na kakav način se zatvorenici, ali i zatvorski službenici ophode prema pedofilima - oni su najomraženija kategorija osuđenika - objašnjava Nikolić.

Psihoterapeut Zoran Milivojević smatra da monstrum pati od teške duševne bolesti, a da je na njega veoma loše uticala i vrućina.
- U prilog tome najbolje govori njegovo bizarno ponašanje kada je posle jednog takavog zločina odlučio da opere krvavu odeću i da se vrati na proslavu. Na takav način je pokušao da popravi učinjeno... Da bi se znala njegova pouzdana dijagnoza, mora da ga pregleda sudski psiholog, ali posmatrajući samo način na koji je zločin izvršen, može se zaključiti da je patio od teške duševne bolesti, da je bio emotivno nestabilna osoba, koja veoma loše reaguje na vrućinu. Kada vrućine dugo traju i kada te osobe ne mogu da se rashlade, one proključaju. Moguće u ovom slučaju da su roditelji njegovu bolest skrivali od sveta, jer se u malim sredinama to obično radi iz raznih razloga... - objašnjava naš sagovornik.

Komentarišući ovaj brutalan zločin, Slavica Đukić Dejanović, direktorka klinike „Laza Lazarević“, kaže da mora mnogo bolje da se radi na prevenciji ovakvih zlodela.

- Nasilje je poraz i stručnjaka i šire javnosti. Moraćemo mnogo bolje da se organizujemo i da u lokalnim zajednicima prepoznajemo nasilnike i delujemo preventivno - smatra Đukić Dejanović.

Expand player
Pogledajte više