Marko Milošević i Vlada Tref
printskrin
Marko Milošević i Vlada Tref

printskrin

Marko Milošević i Vlada Tref, Foto: printskrin

Marko Milošević, sin Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije, jedan je od simbola devedesetih, što zbog načina života, što zbog povezanosti sa ljudima koji su važili za žestoke i sumnjive momke sa beogradskog asfalta. Marko danas ima 44 godine i živi u Rusiji. Pobegao je tamo nakon svrgavanja njegovog oca 5. oktobra 2000. godine, a nekoliko godina kasnije pridružila mu se i majka Mira Marković. Oni su 2008. dobili politički azil u Rusiji. Više od jedne decenije njih dvoje su nastanjeni tamo, a navodno drže mnogobrojne noćne klubove po Moskvi. Prema rečima poznanika i svedoka tog vremena, brza vožnja, bahatost, povezanost sa kršnim i problematičnim momcima je ono što se povezuje sa Slobodanovim naslednikom! Navodno se divio Milovanu Vujisiću Vuji i Draganu Popoviću Dadilji i želeo je da bude kao oni.

Dragan Nikolić Gagi

"Vidimo se u čitulji" printskrin

Dragan Nikolić Gagi, Foto:

Žestoki momci Romeo Savić, Dejan Marjanović Šaban, Slaviša Pavić Pirke i Aleksandar Knežević Knele, koji su ubijeni jer su hteli sve, sad i odmah, obeležili su celu jednu epohu u našoj državi, zajedno sa ljudima koji su bili povezani sa njima!

Gagi, hajde da idemo u zezanje!

Posle incidenta u Požarevcu zbog ogovaranja Slobodana, Marko je tražio od Gagija da se druže. - Marku je bilo drago zbog svega, hteo je da se družimo. Tražio je da dođemo u Požarevac. Sećam se da je rekao: „Ako ja dođem u Beograd, ne mogu da se zezam. Otac mi šalje obezbeđenje.“ Ispratio nas je džipom, pošto su u to vreme bili policijski punktovi, da nas niko ne bi uznemiravao - ispričao je Gagi o događaju o kojem su mediji izvestili „da je grupa maloletnika iz Beograda prebila Italijane“.

- Marko Milošević se divio Vuji i Dadilji, navodno ih je više poštovao nego rođenog oca i želeo je da postane žestok momak. Vuja je 1985. bio osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Ranka Rubežića, prvog srpskog kriminalca koji je ubijen u sačekuši. Markova sestra Marija se navodno zabavljala sa Vujom. Dadilju je ubio 1995. poznati plaćeni ubica Goran Marjanović Bombaš. Vuja se posle 2000. povukao iz sumnjivih poslova, poslednji put se njegovo ime našlo u medijima 2007. tokom akcije „Mreža“ među gomilom drugih bitnih ljudi kao što su Jovica Stanišić, Miroslav Mišković i Marko Milošević - navodi se u Fejsbuk grupi „Legende devedesetih“.

Brza vožnja bila je velika strast mlađanog Miloševića, a najbolji ortak bio mu je Vladimir Kovačević zvani Vlada Tref, koji je pod misterioznim okolnostima ubijen 1997. godine. Pojedini pominju i Markovo ime kada je u pitanju Trefovo ubistvo, a do pucanja prijateljstva je došlo jer ga je Tref, navodno, uhvatio „na gomili“ sa svojom ženom. Prema nekim navodima, njih dvojica su bili saradnici u švercu duvana.

Marko Junior ima 19 godina

Marko Milošević iz braka sa Milicom Gajić ima sina Marka juniora, koji je Srbiji. Prošle godine je napunio 18 godina, a tada je za medije rekao da mu je Slobodan uzor i da razmišlja da se simbolično učlani u SPS, koji je i osnovao njegov deda.

 - Do pucanja prijateljstva došlo je kada se Tref vratio kući jer je zaboravio pasoš. Tada je uhvatio na delu svoju drugu ženu Bojanu i Marka! Oboje ih je prebio, ali mu je Marko zapretio da „neće još dugo“. Ubrzo je ubijen, a kada je njegov sin iz prvog braka ispričao ovu priču, i on je ubijen! - objavljeno je na Fejsbuk grupi „Legende devedesetih“ ispod fotografije na kojoj su Marko i Tref pored sportskih automobila, koji su im bili zajednička pasija.

 

Marko Milošević

Profimedia.rs

Marko Milošević, Foto: Profimedia.rs

 Svedoci pričaju da je bio dovoljan jedan Markov poziv da nastane potpuni haos, a tako je bilo i kada su mu neki „ogovarali tatu“ u Požarevcu. U tome mu je pomogao Dragan Nikolić zvani Gagi, koji je još na robiji zbog učešća u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000. godine u hotelu „Interkontinental“. Gagi je za beogradske medije ispričao da je 1993. sedeo u kafiću sa Branislavom Trlajićem zvanim Bata Trlaja i tadašnjim Marijinim dečkom Vujom. U jednom trenutku, Vuja se javio na telefon i vratio se, govoreći: „Hoćeš li, brate Gagi, do Požarevca? Došli su neki iz Italije, prozivaju i pljuju Markovog oca.“ Uputili su se ka Požarevcu, a kada su stigli u kafić „Roleks“, upoznao je Marka, a on im se požalio da mu „bezobrazno ogovaraju tatu“. Odmah su krenuli u potragu za Srbima iz Italije, koje su našli u jednom kafiću, i odmah im prišli za sto.

- Ja sam rekao: „Ogovarate predsednika, sram vas bilo.“ Uplašili su se, a ja sam im naredio da dignu ruke i razoružao ih. Jedan je imao „beretu“. Pravdali su se „da nemaju nikakve veze s tim, da ništa loše nisu pričali“ i da su prethodne večeri došli iz Italije - ispričao je Gagi i dodao da je u lokalu nastao haos kada je započeta tuča. Posle toga su se vratili u Beograd, a Marko im je bio duboko zahvalan. 

Komentari (1)

vota

26.07.2018 12:21

kaze se u tekstu da je Trefov sin iz prvog braka ubijen kad je progovirio o Marku i Bojani.Koliko se secam stampa je pisala da je obijena kancelarija Trefova iz koje su odneti milioni maraka.Tom prilikom ubijena je jedna zaposlena devojka i neko iz obezbedjenja za to je osudjen maloletni trefov sin koji je sluzio kaznu u nekom kp domu iz kog je izkazio vikendom i jednog vikenda je izasao i poginuo motorom.Tako su tada pisale novine.