Hapšenje Virđinela J.
MUP
Hapšenje Virđinela J.

MUP

Hapšenje Virđinela J., Foto: MUP

Virđinel J. (36) iz okoline Vršca na saslušanju je priznao da je pijan u noći između 4. i 5. januara ubio Radinku Kostić (87) u njenoj kući u selu Rečica kod Požarevca i određen mu je pritvor do 30 dana. On se pravdao da nije hteo da ubije ženu za koju je nekada radio, već da mu se ona dopala pa je želeo da ima odnos sa njom.

Kako saznajemo, on je inspektorima ispričao svoju verziju događaja.

- Radio sam kod Radinke. Zidao, molerisao sve što je trebalo. Poznavali smo se i zapala mi je za oko. Ne znam šta mi je bilo, upao sam kod nje tokom noći malo da se zabavim i sa njom imam odnose. Znate, malo sam popio i bio veseo - rekao je Virđinel policiji.

On je ispričao da se starica probudila i šta se zatim desilo.

- Umesto da se zabavimo, ona je počela da viče da izađem napolje. Pokušao sam da je zgrabim i došlo je do guranja. Odjednom se u njenim rukama našao nož. Zakačila me je i posekla. Pao mi je mrak na oči, nekako sam joj ga oteo, a ostalo znate - rekao je on na saslušanju.

Sumnja se da je Virđinel od starice oteo nož, pa je isekao po stomaku. Zatim joj je zadao više uboda i na kraju je preklao. Kada je shvatio šta je uradio, pokušao je da prikrije tragove, odnosno obriše otiske i pokupi svoju krv, ali nije uspeo, pa je pobegao.

Radinkino telo otkrile su komšije u utorak ujutro. Tokom uviđaja pronađeni su tragovi i drugi dokazi, pa je odmah raspisana potraga za osumnjičenim, koji je ubrzo uhapšen. Na njegovoj ruci su pronađene posekotine, analiza DNK se poklopila sa tragovima krvi.

- Kada je shvatio da je pritisnut dokazima, počeo je da sarađuje. Zanimljivo je što je ponavljao da nije želeo da je ubije, ali postavlja se pitanje šta bi bilo da je ostvario svoju nameru i silovao je. Da li je silovanje ili nešto drugo razlog ubistva, to će se utvrditi daljom istragom - rekao je izvor „Alo!“.

Pročitajte još: