Violeta R.
Privatna arhiva
Violeta R.

Privatna arhiva

Violeta R., Foto: Privatna arhiva

- Policija je neočekivano nabasala na stravičan prizor u stanu u koji je došla po zajedničkom nalogu za hapšenje njenog nevenčanog supruga policije Hagena i državnog tužilaštva u Dortmundu - prenose mediji.

Prema njihovom pisanju, policija zločin pripisuje njenom bivšem nevenčanom mužu (24) koji je, posle ubistva, sa sobom odveo Violetinu trogodišnju ćerku. On je u utorak uveče uhapšen u obližnjem mestu Izerlon, a dete je, iako nepovređeno, smešteno u bolnicu da se koliko-toliko oporavi od šoka.

Socijalni radnici preuzeli su devojčicu od spasilačke službe i procenili da joj je, u ovom momentu, potrebna bolnička nega. Još nije data nikakva izjava o tome u kakvom je odnosu devojčica bila sa majčinim bivšim životnim saputnikom. Posle obdukcije, saopšteno je da je ubistvu prethodilo fizičko nasilje nad pokojnicom.

Prema pisanju lokalnih listova, stan u kome je Violeta R, poreklom iz Srbije, ubijena, nalazi se u izrazito neupadljivom, sivom stambenom kompleksu. Nesrećna žena je tu posedovala stan u kome je živela sa ćerkicom. Jedna komšinica je, u razgovoru za lokalni medij "Lokalni glas" rekla da je ceo niz zgrada planiran za rušenje. Dodaje da je policija stalno svraćala jer je često postojao neki problem i narušavan je red i mir.

Lokalni mediji prenose da su iz stana u Izerlonu u momentu njegovovog hapšenja izašle žena i dve devojčice, od kojih je jedna ćerka žrtve.

Drugo ubistvo

Ubrzo nakon otkrivanja ovog stravičnog zločina, u Švajcarskoj je ubijena Snežana S. (47). Kako se sumnja, nju je nasmrt izbo njen suprug Goran.

Povezane teme:

Policajci su u stanu zatekli jezivu scenu - 47-godišnja žena ležala je u lokvi krvi sa stravičnim povredama i posekotinama. Obimno je krvarila, tako da lekari nisu stigli ni da pokušaju da joj pruže pomoć pošto je nesrećnica izdahnula. Pojedini mediji su preneli da je na rukama imala rane od noža, da se do poslednjeg daha borila sa Goranom, a da je u tom metežu i on zadobio lakše povrede.

U stanu su policajci zatekli i Gorana S, njenog 49-godišnjeg supruga. Odmah je priveden i sve ove dane nalazi se u pritvoru u Lucernu, pošto se na osnovu dosadašnjih tragova osnovano sumnja da je on odgovoran za ubistvo.

- Oduvek su delovali skladno, ne mogu da verujem da se ovako nešto dogodilo. Bili su uvek prijatni, ljubazni... Godinama živim u ovoj zgradi. Ne mogu da zamislim da su imali bračne nesuglasice, nikada se nije čula buka iz njihovog stana - priča jedan od komšija reporterima švajcarskog "Blika".

Šta se tačno dogodilo sa bračnim supružnicima, šta je Gorana nateralo da žustru svađu okonča ubadanjem svoje izabranice, zasad nije poznato i očekuje se da na ova pitanja odgovori istraga koja je u toku. U međuvremenu, na njihovim društvenim mrežama prijatelji i rodbina ostavljaju tužne komentare i oproštajne poruke posvećene Snežani, inače zaposlenoj u Centru za socijalni rad na mestu negovateljice.

Nemačka policija

Shuterstock

Nemačka policija, Foto: Shuterstock

Ova porodica poreklom je iz okoline Leskovca, a kako pričaju njihovi poznanici, Snežana i Goran u braku su bili 29 godina. Ubrzo nakon venčanja otišli su u Švajcarsku, gde su se skućili.

- Njihov brak delovao je skladno. Nikada se nije žalila na njega. Ona je bila vedra žena, vesela, brinula je o svima. Kad god bi došla u Srbiju, svima bi donela nešto - kaže poznanica ove porodice.

Prema njenim rečima, tek nedavno su saznali da je između ovo dvoje supružnika pokrenuta brakorazvodna parnica.

- Ona je poslednji put bila u Srbiji u martu. Otišla je 8. marta, malo pre korone. Niko od nas nije pretpostavio da se između njih dvoje dešava nešto loše, a ne znamo ni razlog zbog čega ju je ubio. Ona je tajnu odnela u svoj grob, a šta će on reći i da li će to biti istina, ne znamo - kaže ona.

Ubijenu Snežanu pronašao sin

Iza ubijene Snežane ostalo je troje dece: dve ćerke i sin. Upravo sin, kako navodi naša sagovornica, pronašao je svoju majku ubijenu.

- On je diplomirao kada je ona ubijena - kaže ona i dodaje da Snežanina majka pokušava da se organizuje i otputuje ćerki na sahranu.

- Samo je majku Snežana imala u Srbiji. Otac joj je preminuo pre dve godine i od tad majka ima samo nju. Žena pokušava da ode u Švajcarsku da sahrani ćerku - kaže ona i dodaje da je Snežana u Srbiji imala sve, ali da je otišla u inostranstvo zbog ljubavi.

- Ona je ovde imala sve, završila je medicinsku školu - zaključuje ona.

Pročitajte još: