Policija, udes
Alo!/Marko Metlaš
Policija, udes

Alo!/Marko Metlaš

Policija, udes, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Napad na preduzeće "5 D" iz Panevalje dogodio se sredinom aprila oko dva sata ujutru. Trojica maskiranih napadača tada su upali na gradilište i, kao po filmskom scenariju, vezali čuvara, prislonili mu pištolj na glavu, a onda skoro čitav sat benzinom polivali kamione, građevinske mašine, kancelarije, magacine, asfaltnu bazu.

Pročitajte još:

Dosadašnja istraga o paljenju imovine vranjskog građevinskog preduzeća "5 D" dovela je do imena Miloša M. (31).

Kako se saznaje, istražni organi tragaju za njim, za kojeg postoje indicije da je naručilac ovog piromanskog čina, koji je dva dana pre incidenta napustio zemlju.

- Policija je u istrazi do sada privela i saslušala stotinak osoba za koje se sumnja da mogu biti povezani sa paljenjem mašina i magacina u vlasništvu firme "5 D". Vlasnik Dalibor Ugričić je pre događaja dobijao preko raznoraznih posrednika poruke i tako su se i na radaru policije našli i vlasnici konkurentskih firmi u građevinskim poslovima. Jedna od njih je i "Miloš prevoz", u vlasništvu Miloša M. - kaže izvor blizak istrazi.

Dalibor Ugrčić

Youtube Printscreen

Dalibor Ugrčić, Foto: Youtube Printscreen

Policajci su utvrdili i da je on otputovao iz Srbije uoči samog 15. aprila, kada je sproveden vandalski čin u krugu firme "5 D". Da su na pravom tragu, učinilo se još jasnijim kada je desetak njegovih bliskih saradnika i prijatelja odbilo poligrafsko testiranje.