Darko Šarić
E stock
Darko Šarić

E stock

Darko Šarić, Foto: E stock

 

Advokati Darka Šarića i još 17 osoba koje koji su sa njim optuženi za "pranje novca", izjavili su juče da je ekonomsko-finansijsko veštačenje srušilo optužnicu! Izjašnjavajući se na osnovni i dopunski nalaz sudskih veštaka, koji su napisali na 130 strana, branioci su istakli da nemaju nikakve primedbe i da je veštačenjem utvrđeno da su Šarić nije "oprao" 22 miliona evra.

-To je potvrdila i komisija Gradskog zavoda za veštačenja, da su sve finansijske transakcije bile realne-rekao je jedan od Šarićevih branilaca, advokat Dejan Lazarević.

Darko Šarić

E stock

 

Advokat Branislav Popovac je naglasio da su veštaci realno prikazali Šarićeve novčane transakcije u privatna preduzeća u Srbiji.

-Veštačenje ruši činjenično pravni sklop optužnice..Zašto je Tužilaštvo izbegavalo da devet godina izvede ovaj dokaz? Ovo veštačenje je demantovalo optužnicu -istakao je Popovac.

Duško Šarić kaže da krunski svedok masno laže

Masanori Jošida

 

Danilo Šarić, iz tima Šarićevih advokata je ukazao da je prvi put izveden dokaz veštaka..

-Da je to urađeno u fazi istrage, ne bi došli u fazu suđenja, Teret dokazivanja je pao na odbranu jer je svaki dokaz pribavljen preko međunarodne pravne pomoći, od banaka iz Norveške, Grčke i Crne Gore, a odbrana Darka Šarića je potvrđena u svim njegovim elementima.. Utvrđeno je da su preko najjačih banaka vršene transakcije, a veštaci su rekli da nisu našli ništa sporno -rekao je advokat Danilo Šarić.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Advokat Marko Kljajević je naglasio da veštačenje sadrži tačne i stručne elemente.

-Smatram da su u dopunskom mišljenju u potpunosti potvrđeni navodi odbrane. Ovo je, po meni, oslobađajući dokaz-poentirao je advokat Marko Kljajeviuć, dok je Gradimir Nalić naglasio da njegov klijent Andrija Krlović nakon veštačenja treba da bude oslobođen..

Suđenje se nastavlja 9.septembra iznošenjem završnih reči, posle čega će biti izrečena presuda.