PRIVEDEN VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA Velju Nevolju policija detaljno proverila

Veljko Belivuk (35), poznatiji kao Velja Nevolja, vođa navijača Partizana, koji prema operativnim podacima policije važi za osobu blisku kavačkom kriminalnom klanu, ušao je u nedelju, 17. januara, nesmetano u Crnu Goru. 

Veljko Belivuk
Veljko Belivuk, Foto: Tanjug / Rade Prelić

Kako saznajemo, on je saslušan u ponedeljak uveče u Kotoru.

- Pozvan je na informativni razgovor zbog provere kod koga je došao, zbog čega i koliko planira da ostane, posle čega je pušten. Osim njega bezbednjaci su saslušali i njegov prijatelja Marka Miljkovića. Obojica su i dalje u Kotoru – preneli su mediji.
Veljko Belivuk je godinu dana i tri meseca proveo u neosnovanom pritvoru zbog optužbi da je 30. januaru 2017. u Ulici 27. marta u Beogradu učestvovao u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića (34). Apelacioni sud u Beogradu je potvrdio prvostepenu, oslobađajuću presudu Višeg suda iz maja 2018. i pravosnažno oslobodio Belivuka, Marka Miljkovića i Mirka Kojića svih optužbi zbog nedostatka dokaza. Posle ovakve odluke suda, Velja Nevolja ima pravo da tuži državu zbog boravka u pritvoru, a ukoliko to bude učinio, mogao bi za 461 dan proveden u pritvoru Centralnog zatvora da dobije najmanje 23.050 evra, dok bi maksimalna novčana nadoknada mogla da iznosi 46.000 evra.
Belivuk je više puta osuđivan i za nasilničko ponašanje, a bio je najbliži saradnik Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen u oktobru 2016. godine u Beogradu. 

BONUS VIDEO:

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi