Velja Nevolja
ATA images
Velja Nevolja

ATA images

Velja Nevolja, Foto: ATA images

Kada je sa lisicama na rukama uveden u porodični stan u kojem je živeo sa suprugom i dvoje dece, Belivuk je specijalcima dao kratke smernice gde se šta nalazi, a onda je seo u fotelju i zaspao kao beba!

- Kada je ušao unutra, podigao je obe ruke u visinu grudi, jer su mu bile vezane lisicama, pa je pokazivao levo-desno gde su štekovi u stanu. Prvo je ruke uperio ka mestu gde je bilo oružje, govoreći: „Tamo je puška, a malo dalje odatle je pištolj“. Posle toga je pokazao gde je novac, navodeći da u sefu ima 60.000 evra. Na kraju je pokazao još jedno mesto, navodeći: „Tamo su dečje pare, ako hoćete, uzmite“. Bio je potpuno smiren. Posle toga je seo u fotelju i za kratko vreme utonuo u san. Spavao je oko pola sata dok je trajao pretres - otkriva naš izvor blizak istrazi i dodaje da se pravdao da je nađeni novac zaradio svojim rukama.

- Kada su ga inspektori pitali odakle mu toliki novac, ponavljao je samo da je sezonski radnik i da se bavi poslovima obezbeđenja - navodi naš sagovornik i ističe da je bio potpuno opušten.

- Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ne bi mogao da funkcioniše da nije bio povezan s visokim policijskim strukturama. Verovatno mu je to ulivalo sigurnost i moguće je da je do poslednjeg trenutka bio siguran da će policajci sa kojima je sarađivao uspeti da prikriju pojedine dokaze. Međutim, ubrzo posle hapšenja članova Veljine grupe, privedena su i dva policajca, koja su pokušala da prikriju dokaze i da za sebe zadrže veću količinu novca koja se nalazila u Veljinom stanu u Humskoj ulici kod stadiona FK Partizan - podseća naš izvor.

Svirepa kriminalna grupa Belivuka se sumnjiči za ubistvo Gorana Veličkovića Goksija, vođe navijačke grupe „Partizanovci“, suparničke ekipe onoj Veljinoj okupljenoj u „Principima“, kao i likvidacije Zdravka Radojevića, navijača Crvene zvezde, i Milana Ljepoje, koji je srpskoj javnosti bio poznat kao pripadnik „Pink pantera“ koji su izveli spektakularnu pljačku zlatare u Dubaiju. Sumnja se da ekipa Velje Nevolje stoji iza nestanaka još 13 muškaraca kojima se u Beogradu 2020. izgubio svaki trag, ali za to još nema čvrstih dokaza.

Belivuk je u operativnim policijskim podacima označen kao jedan od najopasnijih ljudi beogradskog podzemlja i blizak saradnik ozloglašenog crnogorskog kavačkog klana, kao i vođa njihovog beogradskog ogranka. Njegovo hapšenje se smatra jednom od najvećih policijskih akcija u poslednjih nekoliko godina.

Posle hapšenja Ilije Milačića, bivšeg načelnika Uprave kriminalističke policije za Beograd, koji je unapređen na mesto zamenika načelnika Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove i jednog od šefova Odeljenja za posebne akcije (OPA), koje je formirala bivša državna sekretarka u MUP-a Dijana Hrkalović, utvrđuje se da li je zaista odavao informacije tajkunu koji je povezan s klanom Veljka Belivuka. Milačić je 14. februara po podne trebalo da bude saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je odavao službenu tajnu, ali do zaključenja našeg broja nije priveden na saslušanje. 

BONUS VIDEO

Pročitajte još: