Miloš Starčević
B.A.
Miloš Starčević

B.A.

Miloš Starčević, Foto: B.A.

Pročitajte još:

 

- Bio je veseo dečak, voleo je da se druži, omiljen u društvu. To jutro je, pričaju njegovi roditelji, bio nasmejan, spremio se i otišao u školu. Nije mi poznato da je imao bilo kakvih problema, kaže meštanin ovog sela.

Miloš je nakon drugog časa, za vreme velikog odmora, izašao iz škole i otišao do stričeve kuće. Roditeljima je poslao poruku da ih voli i da ne može da nastavi više.

- Slađana i Jovica, njegovi roditelji, odmah su ga zvali, ali im se nije javljao. Za vreme trećeg časa zvali su ga i drugari iz odeljenja jer su videli da ga nema ali ni njima nije odgovorio na poziv - kaže komšinica porodice Starčević.

Miloš Starčević

B.A.

Miloš Starčević, Foto: B.A.

Miloševo beživotno telo pronašli su članovi porodice i odmah pozvali Hitnu pomoć.

Preporučujemo i ovo:

 

- Lekari ništa nisu mogli da urade, bilo je kasno, kaže za ALO! izvor blizak porodici.

U selu tuga, iz kuće Starčevića čuju se jecaji i kuknjava. Rodbina, prijatelji i komšije pokušavaju da uteše Miloševe roditelje, dve sestre i brata.

- Nema tu reči koje mogu da ih smire. Šta da im kažemo? I mi smo zanemeli, kaže ona i dodaje da niko u selu, koje je od Užica udaljeno četrdesetak kilometara, nije u stanju da ratarske obavlja.

- Svi smo stali, niko ništa ne radi, mašine smo pogasili i ćutimo, plačemo... Dete malo, šta ti je to trebalo? Pa tek si počeo da živiš, kaže jedan od prvih komšija ove ugledne porodice.

Miloš Starčević

B.A.

Miloš Starčević, Foto: B.A.

U školi "Đura Jakšić" crnilo, tuga i neopisiva tišina. Direktorka ove škole za Miloša kaže da je bio veseo i lepo vaspitan dečak.

- Izgubili smo vrednog, veselog, radnog učenika koji je bio omiljen u školi. Andjeo jedan, slatki... Nemam snage da vam bilo šta više kažem. Srce mi od tuge puca, svi smo slomljeni, kaže ona i dodaje da nikada ne bi mogla da pomisli da bi ovakva tragedija mogla da se desi.

- Baš niša nije ukazivalo da bi ovo moglo da se dogodi. Ja ću, a to je zakonska obaveza, prikupiti izjave od svih kolega, plačući je rekla direktorka ove škole Nada Bosiljčić.

 

Pre nego je stigao do stričeve kuće, Miloš Starčević je svratio do seoske prodavnice gde se pozdravio sa komšijama. Kažu da je bio nasmejan, kao i uvek, i da je rekao da ide do kuće.

Svestrano dete

Miloš Starčević je igrao u kulturno-umetničkom društvui uskoro je trebalo da sa folklornom grupom ode u Tursku.

- Bio je aktivan i van škole, imao je mnogo vanškolskih obaveza. Bio je član KUD-a, imao je ulogu u jednom školskom filmu koji se bavio omladinom. Radio je i kućne poslove, pomagao roditeljima u domaćinstvu, kaže Milošev komšija.