vatrogasci
Print Screen
vatrogasci

Print Screen

Foto: Print Screen

Vatrogasci su od subote uveče, pa sve do nedelje ujutru imali posla više nego ikad. Najpre su morali da seku automobil kako bi izvukli povređenog u saobraćajnoj nesreći u Veterniku, da bi se potom preselili na Mišeluk jer je mladić upao u šaht dubok nekoliko metara. Na licu su otkrili da je pre mladića u isti šaht upao i pas, pa su i njega spasili. U dva ujutru je usledio veliki požar na Detelinari, na dve stambene zgrade, a u 3:30 eksplodirao je "BMW 3" na napuštenom parkingu ispod Mosta slobode.

- Kao i svaki vikend, ljubitelji automobila i motora okupili su se na popularnom mestu Mišeluk u Novom Sadu, ali nisu očekivali da će biti svedoci neobičnog događaja koji se dogodio nešto pre ponoći. Među okupljenima su bili momci i devojke iz Aleksandrova (selo kod Srpske Crnje) i u jednom momentu jedan od momaka iz tog društva je osetio potrebu da se olakša. Kako je stajao tik uz put, samo se okrenuo i otišao pozadi kroz travu nekih deset metara.

- Međutim, nije ni slutio da se ispred njega u travi nalazio veliki otvor šahta sa svučenim betonskim poklopcem koji se nije video kako, zbog trave i mraka. Dečko je upao u ambis dubok oko 7-8 metara i tu bio nekoliko minuta jer ga niko nije mogao čuti dok je dozivao u pomoć. Buka automobila je bila suviše glasna da bi ga iko čuo, a i šaht je bio suviše dubok - objašnjava kako je sve počelo svedok ovog događaja.

U jednom trenutku mladićevo dovizanje u pomoć čule su devojke koje su mu bile najbliže i one su obavestile sve ostale.

- Svi smo odmah reagovali, potrčali ka mestu odakle se čuo unesrećeni momak i uz pomoć svetla na svojim telefonima uspeli smo da ga osvetlimo i vidimo gde je. Scena kao u horor filmovima. Mrkli mrak, trava do kolena, otvor prečnika metar sa otvorenim betonskim poklopcem i ambis od 7-8 metara u kojem je proticala kanalizacija - priča očevidac.

- Odmah smo reagovali i pozvali vatrogasce spasioce i rekli im o čemu se radi, nakon čega su oni odmah krenuli na lice mesta. U međuvremenu u svoj toj panici dosetili smo se da uzmemo jednu dužu sajlu za šlepanje i probamo sami da izvučemo dečka sa dna. Posle nekoliko pokušaja, dok vatrogasci nisu došli, uspeli smo! Bio je svestan, ali sa vidnim povredama po šaci i leđima u vidu oguljotina. Njegovi prijatelji su ga odmah odvezli, verovatno kod lekara jer se žalio na bol u predelu leđa - dodaje.