Sekli automobil, gasili požar, pa spasavali mladića i psa koji su upali u šaht dubok 8 metara (VIDEO)

Alo.rs/Telegraf/J.A. | vesti 2020-05-17 19:43:23 2020-05-17 19:43:23

Mladić je dozivao pomoć, ali niko nije mogao da ga čuje jer je buka automobila bila zaglušujuća

Print Screen

Vatrogasci su od subote uveče, pa sve do nedelje ujutru imali posla više nego ikad. Najpre su morali da seku automobil kako bi izvukli povređenog u saobraćajnoj nesreći u Veterniku, da bi se potom preselili na Mišeluk jer je mladić upao u šaht dubok nekoliko metara. Na licu su otkrili da je pre mladića u isti šaht upao i pas, pa su i njega spasili. U dva ujutru je usledio veliki požar na Detelinari, na dve stambene zgrade, a u 3:30 eksplodirao je "BMW 3" na napuštenom parkingu ispod Mosta slobode.

- Kao i svaki vikend, ljubitelji automobila i motora okupili su se na popularnom mestu Mišeluk u Novom Sadu, ali nisu očekivali da će biti svedoci neobičnog događaja koji se dogodio nešto pre ponoći. Među okupljenima su bili momci i devojke iz Aleksandrova (selo kod Srpske Crnje) i u jednom momentu jedan od momaka iz tog društva je osetio potrebu da se olakša. Kako je stajao tik uz put, samo se okrenuo i otišao pozadi kroz travu nekih deset metara.

- Međutim, nije ni slutio da se ispred njega u travi nalazio veliki otvor šahta sa svučenim betonskim poklopcem koji se nije video kako, zbog trave i mraka. Dečko je upao u ambis dubok oko 7-8 metara i tu bio nekoliko minuta jer ga niko nije mogao čuti dok je dozivao u pomoć. Buka automobila je bila suviše glasna da bi ga iko čuo, a i šaht je bio suviše dubok - objašnjava kako je sve počelo svedok ovog događaja.

U jednom trenutku mladićevo dovizanje u pomoć čule su devojke koje su mu bile najbliže i one su obavestile sve ostale.

- Svi smo odmah reagovali, potrčali ka mestu odakle se čuo unesrećeni momak i uz pomoć svetla na svojim telefonima uspeli smo da ga osvetlimo i vidimo gde je. Scena kao u horor filmovima. Mrkli mrak, trava do kolena, otvor prečnika metar sa otvorenim betonskim poklopcem i ambis od 7-8 metara u kojem je proticala kanalizacija - priča očevidac.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

ČOVEK I PAS UPALI U ŠAHT NA MIŠELUKU Vatrogasci heroji spasili su večeras psa koji je upao u šaht dubok oko 5 metara na Mišeluku. Celom događaju prethodila je prava drama, kada je za sada nepoznati muškarac upao u šaht On je najverovatnije krenuo da mokri. Devojke koje su videle da je čovek upao, alarmirale si okupljene, pa su tako dva momka pomoću sajli za šlepanje izvukli muškarca koji je potom u svesnom stanju prevezen u KCV. Međutim kada je čovek izašao rekao je da se dole nalazi zarobljen pas. Posle neuspešnih pokušaja da se pas izvuče, pozvani su vatrogasci, koji su dali sve od sebe i za veoma kratko vreme spasili psa. Nije poznato koliko dugo je pas bio u šahtu. #Vatrogascins

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs) on May 16, 2020 at 4:20pm PDT

- Odmah smo reagovali i pozvali vatrogasce spasioce i rekli im o čemu se radi, nakon čega su oni odmah krenuli na lice mesta. U međuvremenu u svoj toj panici dosetili smo se da uzmemo jednu dužu sajlu za šlepanje i probamo sami da izvučemo dečka sa dna. Posle nekoliko pokušaja, dok vatrogasci nisu došli, uspeli smo! Bio je svestan, ali sa vidnim povredama po šaci i leđima u vidu oguljotina. Njegovi prijatelji su ga odmah odvezli, verovatno kod lekara jer se žalio na bol u predelu leđa - dodaje.

Expand player
Pogledajte više