Valjevo
Alo / Dejan Briza
Ubistvo u Valjevu

Alo / Dejan Briza

Ubistvo u Valjevu, Foto: Alo / Dejan Briza

Aćim Stevanović (91) iz Valjeva nađen je u porodičnoj kući u Valjevu nasmrt pretučen! Nepoznati ubica ili više njih izudarali su tupim predmetom starca po glavi i polomili mu jagodičnu kost, a užasan prizor otkriven je nekoliko sati posle zločina.

Pravio je drvene merdevine i pogrebne sanduke i tako zarađivao za život.

Misteriozno ubistvo stolara dogodilo se u noći između nedelje i ponedeljka u Ulici vladike Nikolaja u Valjevu, nedaleko od eparhije valjevske. Zločin je otkriven kad su mu u posetu došli rođena sestra i rođak. Telo su zatekli u hodniku, a policiji su prijavili da su ulazna vrata bila otključana, a da kuća nije ispreturana. 


Meštani kažu da je Aćim bio osobenjak i da je živeo sam, od skromne penzije.

Kuća ubijenog u Valjevu

Printscreen

Kuća ubijenog u Valjevu, Foto: Printscreen

- U kući je nađena manja količina novca koju je žrtva posedovala. Isključuje se pljačka kao motiv ubistva. Moguće je da je starac pogrešno tipovan i da je ubica dobio informaciju da kod sebe ima veću sumu novca. Pretpostavljamo da je Aćim poznavao ubicu jer nema tragova provale. Postavlja se pitanje ko je želeo da naudi čoveku na kraju života - navodi naši izvor blizak istrazi.

Valjevci kažu da Aćim nije imao naslednike i da se o njemu starao bratanac. - Aćim je navodno s bratancem potpisao ugovor o doživotnom izdržavanju. Viđala sam ćerku njegovog rođaka da ga obilazi. Njegov sestrić je bio istaknuti sportista. Nastradao je na bazenu, a pretpostavlja se da mu je otkazalo srce. Jednog rođaka su mu ubili i spalili, ali niko ne zna šta je tačno bilo - priča komšija.

Policija je skinula snimke sa kamera za video-nadzor sa okolnih lokala da proveri ko je u to vreme prolazio pored Aćimove kuće.

Komšije kažu da su šokirane ubistvom vitalnog starca željnog pažnje.

- Aćim je odavno u penziji, ali snalazio se za život. Pravio je drvene merdevine i pogrebne sanduke i tako zarađivao za život. Više je voleo da se druži sa ljudima nego da zaradi. Kada god smo svratili kod njega, pričao nam je priče da je uspešan i pun novca! Voleo je da se hvali, ali smo svi znali da za ručak pojede jabuku i parče hleba! Da li je neko poverovao u njegove priče ili je posredi neki drugi razlog, ne znam – kaže Aćimova komšinica.

Kockari se okupljali kod njega

- Aćim je od svoje 15. živeo sam. Videla sam ga u nedelju kako skuplja drva. Kod njega su se pre deset godina okupljali kockari. Znao je da prošeta ulicom i svoje malo da podeli sa psima lutalicama - kaže komšinica.