derbi
Marko Metlaš
Scene sa derbija bakljada tuča navijača navijači

Ž. V.

Scene sa derbija bakljada tuča navijača navijači, Foto: Ž. V.

U pucnjavi koja se večeras dogodila na Novom Beogradu, u Nehruovoj ulici u Bloku 62, odmah ispred igraonice, ranjena je jedna osoba. Kako nezvanično saznajemo u pitanju je Milan L., jedan od navijača Partizana koji je prošlog decembra učestvovao u neredima na južnoj strani stadiona u Humskoj, kada su se "grobari" sukobili sa hrvatskim huliganima, koji su pokušali da preuzmu jug. 

U tom haosu Milan L. je zadobio lakše telesne povrede, povredu desne jagodične kosti i kontuziju glave.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

- Naša ekipa je na terenu, te nemamo više informacija - rekli su kratko za "Blic" iz Hitne pomoći.

Prema nezvaničnim saznanjima, Milan L. je upucan u nogu i nije životno ugrožena, a komšije su ga zatekle kako sedi ranjen i ukazale mu prvu pomoć.

Podsetimo, Partizanov jug pokušao je na decembarskom 156. večitom derbiju da preuzme Splićanin Ante Firić (26), koji je u Beograd sa još petoricom Hrvata došao dan ranije na poziv navijačkih grupa "Jang bojs" i "Vandal bojs". Hrvati su bili smešteni u hotelu "Zira" u centru grada, a u njihovim sobama pronađena je droga.

derbi

Marko Metlaš

derbi, Foto: Marko Metlaš

Oni su zajedno skovali pakleni plan da napadnu jezgro navijača Partizana i uspostave prevlast na tribini, na koju su upali u drogiranom stanju! Umesto toga, "grobari" su ih unakazili od batina i gole do kože izbacili na atletsku stazu. Odatle ih je sprovela Žandarmerija, a ukupno 16 osoba završilo je na VMA, dok su trojica odbila lekarsku pomoć.

Priča o vandalskoj tuči na stadionu Partizana, čiji motivi i uloga "pojačanja iz Hrvatske" nikada nije do kraja otkrivena, ponovo je proteklih dana bila u centru pažnje medija u Srbiji, ali i Hrvatskoj, pošto je u neobičnoj saobraćajnoj nesreći nastradao jedan od učesnika - Splićanin Ante Firić (27), navodi "Blic".