Dragan Vasiljković, Kapetan Dragan
Tanjug/AP
Dragan Vasiljković, Kapetan Dragan

Tanjug/AP

Dragan Vasiljković, Kapetan Dragan, Foto: Tanjug/AP

 

Alarmantno! Kapetan Dragan živ ne sme napustiti Hrvatsku, jer kako drugačije objasniti odluku uprave zatvora „Lepoglave“ da na tri meseca bude prebačen u odeljenje s osobama koje su osuđene za najteža krivična dela poput ubistava i organizovanog kriminala.

Kapetan Dragan

Associated Press

 

Interesantno, Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, iz zatvora bi trebalo da izađe 20. marta 2020. godine, a u Hrvatskoj je osuđen na 13,5 godina zbog navodnih ratnih zločina. Njegov pravni zastupnik Dragan Palibrk alarmirao je javnost nakon pomenute odluke zatvorske uprave.

Novak Đoković i Kapetan Dragan

EPA/Ettore Ferrari/Tanjug Mario

 

- Čuo sam se malopre s Draganom i on mi je rekao da je takav potez apsolutno ugrozio njegovu sigurnost, te da se plaši za svoj život. Iskreno, za sve ove godine, ovo je prvi put da sam čuo strah u njegovom glasu i opravdano sam zabrinut za njegovu bezbednost - rekao je Palibrk i dodao da će pokušati da uradi sve kako bi se osporila pomenuta odluka.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Želimo samo da u dostojanstvenim uslovima odsluži ostatak nedostojanstvene kazne - rekao je Palibrk.

Podsećanja radi, pre šest dana Kapetan Dragan kažnjen je sa 30 dana samice u hrvatskom zatvoru u „Lepoglavi“ zbog navodnog obraćanja srpskim medijima putem pisama.

LEPOGLAVA - NAJSTROŽI DEO

* Zatvorenicima se hrana dostavlja u ćelije

* U ćelijama ima manje od 20 zatvorenika

* Većina njih osuđena su za višestruka ubistva i služe kaznu od 40 godina. Među njima je sada i Kapetan Dragan, koji bi trebalo da se nađe na slobodi za manje od godinu

 

 

OPASNOSTI OD NAPADA ZA KAPETANA DRAGANA

* Dvorište

* Zatvorenici su dva sata na svežem vazduhu

* Zajedničke prostorije

* U određenom trenutku borave u zajedničkim prostorijama s televizorom

 

Poslednji incident (2017)

Improvizovanim bodežom, koji je od dela drške kašike i plastičnog nastavka drške metle napravio u zatvoru u Lepoglavi, gde izdržava kaznu za ubistvo, Stjepan Maurović je u hodniku zatvora izbo zatvorenika Joška Kunića