Muškarac tužan muškarac plakanje
Profimedia
Muškarac tužan muškarac plakanje

Profimedia

Milanov sestrić kaže da je njegov ujak vozio po propisu, Foto: Profimedia

Beograđani Miroslav Jovanović (70) i Čedomir Zorin (70) poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći na neotvorenoj deonici Koridora 11 od Uba do Lajkovca. Do nesreće je došlo kada je Milan Stanković (68) koji je upravljao vozilom marke mercedes udario u betonsku barijeru. Milanov sestrić kaže da je njegov ujak samo pratio saobraćajne znake, koji ne pokazuju da auto-put nije otvoren za saobraćaj.

"Ujak je očajan, iako nisu njegovom krivicom dvojica rođaka izgubili život. On je samo pratio saobraćajni znak, a kriv je onaj koji nije jasno upozorio da autoput nije u upotrebi".

Stanković se do juče nalazio na odeljenju poluintezivne nege valjevske bolnice i njegovo stanje je, kako kažu lekari, bilo stabilno iako je zadobio višestruke povrede. Tokom po podneva Stanković je iz bolnice prebačen u policijsku stanicu na Ubu kako bi dao izjavu.

Po rečima njegovog sestrića, od fizičkih povreda više ga tišti bol zbog gubitka života dvojice rođaka koje je vozio.

- Ujaku se u 40 godina karijere profesionalnog vozača i to u Nemačkoj, gde je stekao penziju i gde mu živi porodica, nikada nije dogodilo tako nešto. Zbog toga je očajan i psihički sve ovo mnogo teško podnosi - priča Željko Kostić.

Prema njegovim rečima, svi oni su bili u okolini Uba, na izjavi saučešća povodom smrti njegove sestre, i vraćali su se za Beograd. Ujak mi je ispričao da je samo pratio saobraćajnu signalizaciju i znake, te da je na uključenju na auto-put u Nepričavi ispred njega takođe bio jedan automobil koji je krenuo u istom pravcu. Ujak ga je na autoputu pretekao i tako mu, praktično, spasao život jer je prvi došao do betonske barijere na 12 kilometru deonice gde autoput prestaje, udario u nju i survao se u rupu - priča Kostić i dodaje da je vozač kojeg je pretekao video šta se dogodilo i uspeo da uspori, a potom pozove policiju i hitnu pomoć.

On apsolutno isključuje bilo kakvu mogućnost greške u vožnji svog ujaka, ponavljajući da je bio profesionalni vozač koji je uvek vozio po propisima i dodajući da nema govora ni o eventualnom problemu na novom automobilu koji je vozio.

- Odgovornost je na onome ko saobraćajni znak, koji označava uključenje na auto-put, nije propisno obeležio, da se zna da on nije otvoren. Takođe i na onima koji su betonske barijere na početku uključenja pomerili i tako otvorili ulaz na put koji nije u upotrebi. Moj ujak je vozio po propisu i prateći postojeću saobraćajnu signalizaciju, nije on dužan da gleda televiziju da bi znao da li nešto radi ili ne – ogročen je Stankovićev sestrić.

Komentari (9)

OPSTINA UB

14.11.2017 08:16

SNOSI ODGOVORNOST. UB JE LEGLO SVEGA I SVAČEGA. UBLJANI PROBUDITE FUNKCIONERE.

Dima

14.11.2017 08:20

Secam se kad je pre nekoliko godina poginula devojka od tridesetak godina na auto-putu jer je udarila po mraku u betonski zid koji je stajao po sred puta. Jedan od nadleznih je rekao citiram "taj zid bi slepac video"! Kolika drskost i bahatost! I niko za to nije odgovarao, kao i obicno...

Siki

14.11.2017 09:45

Iza ovoga stoji Zorana !

milomir.dv

14.11.2017 09:59

I za to će Mrkonjić da bude optužen,od strane Zorane.

jovanovic

14.11.2017 10:58

@milomir.dv - oduzeti mu vozacku za navek i da ne prati vise znakove.tako jedino nece vise biti zrtava sa njegove strane.p,s.mrka ako se oseca krivim pravac crkva da olaksa dusu i mirna bosna.

mile swajcarac

14.11.2017 10:30

ljudi sta se cudite drzava banana pogledajte kada idete iz Ljiga autoputem za Cacak nemate znak zabrane kretanje autoputem u suprotnom smeru ka cacku.Poznajem taj put kao svoj dzep ali jednu vece u pola tri kisa magla nista se nije videlo i ja sam usao pogresno na moju srecu niko mi nije dosao u susret,drugi dan u 11h samotisao u ljig i nasao policajce kojima sam sve ispricao i pokazao da nema znak zabrane voznje u tom smeru oni kaz niste vi prvi koji je kontra smer usao mi smo javili ali nista

Curcic srdjan

14.11.2017 11:12

Letos vracajuci se sa Tare preko Valjeva za Beograd skrenuo sam levo jer stoji tabla sa putokazom Beograd kao da je put otvoren sva sreca ne videvsi ni jedan auto da dolazi iz suprotnog smera ili da skrece zamnom nisam nastavio okrenuo sam se i krenuo ka ibarskoj! Tacno je da ne stoji da je obelezeno da put nije pusten u saobracaj

sivi ekonomista

14.11.2017 13:13

betonske barijere treba postaviti da ne mogu vozaci da se ukljuce na auto put,a ne na kraju puta.

Trebalo je valjda opet da se desi

15.11.2017 03:07

U Austriji suzenje trake na auto putu,bukvslno 10 znakova uzastopno,opasnost,suzenje puta,cak sam prokomentsrisala,ovi ga preterase..Kod nas kraj puta i jedan znak u siblju negde ili oboren pa nema ni jedan...A dva coveka izgubise glavu.Pa koliko kosta taj znak?