Napad demonstranata na žandarmeriju
Nenad Vujanović/Alo!
Napad demonstranata na žandarmeriju

Nenad Vujanović/Alo!

Napad demonstranata na žandarmeriju, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

U velikoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, kako saznaje Alo.rs, privedeni su izraelski državljani Roman Levin (21) u Ukrajini i Artur Furman (18), rođen u Kirgistanu. 

Oni su tokom protesta prethodnog dana zatečeni kako vuku džakove šuta na kolovoz, odnosno izvlače kontejnere na ulicu koje su prevrnuli na kolovoznim trakama i iste pokušali da zapale.

Uhapšeni izraelski državljani

MUP

Uhapšeni izraelski državljani, Foto: MUP

Dana 09.07.2020. godine u 10.25 časova u službene prostorije Ispostave BIA Savski venac dovedeni su izraelski državljani Roman Levin, rođen 20.04.1999. godine u Ukrajini i Artur Furman, rođen 10.06.2002. godine u Kirgistanu, koji su tokom protesta prethodnog dana zatečeni kako vuku džakove šuta na kolovoz, odnosno izvlače kontejnere na ulicu koje su prevrnuli na kolovoznim trakama i iste pokušali da zapale.

Uhapšeni izraelski državljani

MUP

Uhapšeni izraelski državljani, Foto: MUP

Na navedene okolnosti kao i u cilju rasvetljavanja osnova boravka u našoj zemlji operativni radnici Agencije obaviće razgovor sa njima, saznaje Alo.rs.

Protest organizovan i dobro planiran

Protesti u Beogradu u kojima je došlo do žestokih sukoba sa policijom pokazuju da iza njih stoji ozbiljniji organizator nego što je to bio slučaj proteklih godina tokom građanskih protesta koji su sem u par navrata uglavnom bili nenasilni.

Blekvoter je najamnička vojska, osnovana je u Sjedinjenim Američkim Državama 1997. godine, jedna od najmoćnijih američkih korporacija koja pruža razne usluge u ratnim i posleratnim operacijama.

Dejlimejl je svojevremeno objavio da su plaćenici Blackwater korporacije učestvovali u ratu u Ukrajini na strani režima protiv Rusa u Donjecku.

Među tim plaćenicima je bilo i srpskih državljana.

Strane službe

- Skup je bio dobro organizovan, a podbacio je deo bezbednosnih službi, jer je tek kasnije uočeno da je bilo i upliva inostranih službi u organizaciju. Policija je u skladu sa zakonom vratila kontrolu, jer su se pristojni ljudi sami sklonili - naveo je Vučić.

On smatra da je to poruka "onima spolja" koji, kako je istakao, "misle da ne znamo sa koliko su prstiju bili upleteni u ono što se dešavalo sinoć".

Pročitajte i:

 



Komentari (8)

SRBIJA

09.07.2020 12:37

E Ukrajina tu ima jos koji su a mi iz srbije cujemo sve tu je drzava a ako krenu na nas mi necemo ostati duzni neka im je doznanja svima koji nam misle zlo imda nam srbiju razore e necedu nedamo ako treba svi na noge svicemo na nogama kraj i tacka a ono sto je nase i sto smo ni,radili i gradili drugi olosi da nam ruse e necedu da movu vise toliko

Zoran

09.07.2020 13:54

@SRBIJA - Stvarno nisam raumeo sta pises i o cemu se radi. Vec ako postujes Srbiju napisi velikim slovima S,

Vladimir

09.07.2020 20:32

@SRBIJA - Na kom jeziku ti pišeš? Ništa ja tebe nisam razumeo.

dule

09.07.2020 13:23

platio im djiki ?

N.N

09.07.2020 13:49

Ko Brani zlocin zlocinac je I on sam... Lopate Flase benzin napad na Miliciju, Narodnu odbranu I to neko kaze da je uredu I normalno..Psihijatrija, Ludnica hitno za takve !! Drzavu Srbiju moramo braniti Svim Sredstvima, Zivela Srbija i Cuvajmo mir, Budimo Ljudi...

Branko

09.07.2020 15:25

Cigani-Grobari i ostali navijaci sirom Srbije ujedini te se,sad nema rivaliteta otadzbina Srbija zove. Ustase, milogorci i ostali belosvecki sljam nam pale i pljuju po nasoj Srbiji. Kad cemo ako necemo sad za nasu Srbiju.

Sumadinac

10.07.2020 03:02

Sve su to gnjide fasisticke koje su skupile dosmanlije....kao i 2000 godine isti scenario!!!!! Nikad vise zutaci trtoristi na vlast u Srbiji!!!!! Zivela Srbija

Kole

10.07.2020 10:15

Portali i ostali jutjuberi su postali oruzije protiv drzave ,znamo ko je Otpor iskolovao i nismo se naucili pameti, hrvat na jutjubu se predstavi kao srpki patriota i moze da sere po Srbijivi srpskom narodu uz podrsku nasih bolesnika koliko hoce i plus zaradjuje pare i od pregleda i od sponzora. Postoje sluzbe valjda u policiji za borbu protiv ovih skolovanih jutjubera za vodjenjem mase .Pa po opremi se vidi da nisu amateri .