Hapšenje u Španiji
Printscreen Youtube
Hapšenje u Španiji

Printscreen Youtube

Hapšenje u Španiji, Foto: Printscreen Youtube

Nacionalna policija Španije razbila je srpsko-špansku kriminalnu organizaciju i uhapsila 13 osoba i zaplenila veću količinu narkotika i novca u kešu.

Istraga protiv kriminalne bande započeta je novembra prošle godine, a španski agenti su otkrili da je reč o narko-bandi čija je “uža specijalnost” bio šverc narkotika na evropsko tržište. Grupa je imala odličnu infrastrukturu za otkup droge od lokalnih dilera, koja bi se potom kroz različite kanale slala ka Evropi.

Velika akcija hapšenja započeta je 16. februara, kada je oko 50 pripadnika španske policije izvršilo pretres na više lokacija širom provincije Mursija, gde su locirane dve kuće označene kao centri iz kojih su kretale pošiljke put Evrope.

Zaplenjeno je 71 kilogram marihuane u pupoljcima, 1.200 biljaka, kilogram rezane konoplje, 60 grama kokaina, 30 grama hašiša i 10.500 evra u gotovini. Pored toga, pronađen je i sofisticirani sistem za uzgoj marihuane koji se sastoji od dva velika rashladna uređaja, 44 halogene lampe, četiri filtera za vazduh, tri usisivača i 29 ventilatora.

Pritvorenici, njih 13, stari su između 25 i 53 godine, a reč je o devet muškaraca i četiri žene, svi državljani Srbije i Španije.