Uhapšeni šiptarski ekstremisti koji su kamenovali Srbe, policija napravila ogroman propust, što je prouzrokovalo incident

Kosovska uhapsila je osam osoba koje su osumnjičene da su kod Istoka kamenovale autobuse u kojima su se nalazili Srbi.

Kamenovanje srpskih vernika kod Istoka
Kamenovanje srpskih vernika kod Istoka, Foto: Printscreen: Facebook

Direkciji Policije Kosova za Region Peć upućena je informacija da je da je grupa od 170 srpskih hodočasnika dobila dozvolu Ministarstva spoljnih poslova Kosova za dvodnevni boravak na Kosovu radi obilaska Manastira Visoki Dečani, Pećke Patrijaršije i sela Studenica.

I ŠTA VIŠE DA KAŽEMO?! Šiptarski ekstremisti kamenovali Srbe, a reči koje im je uputio policajac izazivaju mučninu u želucu

- Policija Kosova u cilju uspešnosti ove posete isplanirala je mere bezbednosti, kako pružanjem stalne policijske pratnje, tako i obezbeđivanjem lokacija obilaska. Čitava poseta od početka pa do sela Studenica protekla je bez ijednog incidenta, piše u saopštenju policije.

"VAŽI ZA SVE, OSIM ZA SRBE" "Alo!" došao u posed skandalozne odluke Haradinaja! Da li je ovo jasna poruka da se sprema čistka na Kosovu? (FOTO)

Grupa od 60 meštana sela Studenica u znak protesta okupila se sa ciljem da blokira put. U saopštenju se navodi da je policija uspela da udalji meštane s puta kako bi omogućila kretanje grupi Srba.

 

- Kada se autobus udaljavao, a policajci obezbeđivali slobodan prolaz, u to vreme nepoznata lica bacila su kamenje u njihovom pravcu, oštetivši jedno staklo na jednom autobusu, dok je nekoliko stakala na drugom autobusu naprslo. U pratnji policije, posetioci su se bezbedno udaljili, bez povreda, prvo u pravcu grada Istoka, a nakon preduzimanja zakonom ovlašćenih procedura nastavljeno je prema planu posete u pravcu Mitrovice, navodi se u policijakom saopštenju.

 

U vezi sa ovim slučajem, uz konsultaciju sa državnim tužiocem otvoren je slučaj "remećenje javnog reda i mira", kao i "uništenje ili oštećenje pokretne imovine".

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi