Goran Azanjac
Privatna arhiva
Dr Goran Azanjac je bio u odboru Lekarske komore Srbije

Privatna arhiva

Dr Goran Azanjac je bio u odboru Lekarske komore Srbije u Kragujevcu koja je delila zahvalnice, Foto: Privatna arhiva

Doktor Goran Azanajc (55), direktor Centra za plastičnu hirurgiju, koji je pre mesec dana sa još 12 osoba uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebom položaja oštetio bolnicu za 26 miliona dinara, sam sebe je nagradio zahvalnicom Srpskog lekarskog društva, saznaje ekskluzivno „Alo!“.

Osim što je volšebno vraćen na mesto direktora plastične hirurgije, dr Azanjac je na 44. Oktobarskim zdravstvenim danima u Kragujevcu dobio nagradu za rad od tamošnje podružnice Srpskog lekarskog društva, čiji je i sam član!

Džipom dolazi na posao

Prof. dr Predrag Sazdanović, vršilac dužnosti direktora KC Kragujevac, izjavio je za „Alo!“ da se dr Azanjac vratio na radno mesto posle dve-tri nedelje bolovanja. On je naglasio da je u toku postupak smene dr Azanjca s mesta direktora plastične hirurgije. Poslove plastičnog hirurga će i dalje obavljati jer ne postoji osnov za njegovu suspenziju. Paparaco „Alo!“ uspeo je ekskluzivno da snimi dolazak dr Azanjca njegovim džipom u bolnicu.

U odboru podružnice je i prof. dr Predrag Sazdanović, vršilac dužnosti direktora KC Kragujevac.

Dr Azanjac džipom dolazi na posao

ALO

Dr Azanjac dolazi džipom na posao, Foto: ALO

Profesor dr Dejan Vulović, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije u Kliničkom centru Kragujevac, ocenio je kao frapantnu činjenicu da je dodeljena nagrada osobi koja je, kao rukovodilac u KC Kragujevac, pre nekoliko nedelja uhapšena i doskoro bila u zatvoru zbog osnovanih sumnji na kriminal u zdravstvu, s optužbom za korupciju i nanošenje velike materijalne štete državi.

Pročitajte još:

- Ovo je ponižavajuće za lekare u Srbiji, ali ubeđen sam da naš ugledni akademik prof. dr Radoje Čolović, predsednik Srpskog lekarskog društva, eminentni hirurg i naučnik, uopšte nije bio upoznat s trenutnim činjeničnim stanjem, ovom nenormalnom odlukom i ovim skandaloznim postupkom. Ako neko falsifikuje medicinsku dokumentaciju da bi ukrao novac od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i stanovnika države, ometa pravni sistem potkupljivanjem svedoka, pa posle toga bude nagrađen u ime podružnice najstarijeg i najuglednijeg lekarskog udruženja u Srbiji a i dalje bude na rukovodećim pozicijama, onda to prelazi u neku vrstu naučno-fantastičnog horora -izjavio je za „Alo!“ juče prof. dr Vulović.

Prof.dr Dejan Vulović, specijalista plastične hirurgije

Privatni album

Prof.dr Dejan Vulović, specijalista plastične hirurgije ocenjuje dodelua nagrada dr Azanjcu kao frapantnu, Foto: Privatni album

Goran Azanjac (55) sumnjiči se da je neovlašćeno dao na korišćenje najsavremeniji laser od 60.000 evra bolnici u Novom Sadu, a koji je tek posle tri godine vraćen u KC Kragujevac očerupan i pokvaren. Azanjac je osumnjičen i da je kragujevačkoj starleti T. S. naplatio operaciju silikona, a potom lažirao dokumentaciju i novac uzeo i od RFZO. Na taj način, sumnja se, sebi je pribavio korist od 128.000 dinara i 1.700 evra.

BONUS VIDEO: Muamer Zukorlić odgovarao na provokativna pitanja naše novinarke