Mihajlo Maksimović, prostitucija, Sanja Stanković, Mimi Oro
Alo!, Shutterstock, ilustracija
Mihajlo Maksimović, prostitucija, Sanja Stanković, Mimi Oro

Alo!, Shutterstock, ilustracija

Mihajlo Maksimović, prostitucija, Foto: Alo!, Shutterstock, ilustracija

Da bi devojke radile za makroa Mihaila Maksimovića, morale su dobro da se potrude osvoje njegovu saradnicu, koja ih je potom birala.

Pročitajte još:

Makro Mihailo Maksimović je poslednjh godina ozbiljno razvio svoju mrežu da bi ostao netaknut ukoliko neka od prostitutki koje su radile za njega bude uhapšena, o čemu svedoči da je na sve načine pokušavao da izbegne susret s prostitutkama.

Kako priča izvor upoznat s istragom protiv makroa, devojke koje su želele da se bave prostitucijom i rade za njega retko kad su imale kontakt s njim. Zapravo, do njega su dolazile samo najbolje, navodno, na osnovu preporuke žene koja je s njim sarađivala.

- Ta žena je dugo u poslu sa prostitutkama. Ona ih je birala, zapošljavala. Devojke nisu mogle da odu kod Mihaila i da mu traže da ih zaposli, već je sve išlo preko njegove saradnice - kaže izvor.

Podsetimo, dve devojke koje su radile za uhapšenog makroa Mihaila Maksimovića odlučile su da sarađuju sa policijom i dobile su status posebno osetljivih svedoka.

Kako se saznaje, one su prekršajno kažnjene nakon što su uhapšene zbog pružanja seksualnih usluga turskim državljanima u jednom beogradskom hotelu. Nakon toga, njih dve su odlučile da svedoče protiv Maksimovića i njegovog brata, koji su ih podvodili.

One su, kako saznajemo u istrazi, ispričale da su ih njih dvojica "psihički maltretirali i terali da troše velike sume novca kako bi ugrađivale silikone, išle na treninge i ginekološke preglede o svom trošku".

Posle ovih njihovih svedočenja, devojke za koje se sumnja da su bile žrtve trgovine ljudima, tačnije da su seksualno eksploatisane, dobile su status posebno osetljivih svedoka.

Prema nezvaničnim informacijama, njih dve ne pripadaju grupi starleta, pevačica, rijaliti-zvezdica i ostalih devojaka nedefinisanog zanimanja koje je Maksimović podvodio i to po ceni od 150 do 500 evra po satu.

Mihajlo Maksimović

Alo!

Mihajlo Maksimović, Foto: Alo!

Inače, devojkama je pripadala polovina dogovorene sume, dok je ostatak prisvajao Maksimović.

Maksimović, koji važi za jednog od makroa u lancu glavnog, i ranije je osuđivan za podvođenje devojaka. Posle hapšenja 2014. kada je u njegovom automobilu nađen spisak devojaka koje su radile za njega, kao i lista klijenata, sklopio je nagodbu sa Prvim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivice i sud ga je tada osudio uslovno na deset meseci zatvora, sa rokom provere od tri godine. Platio je i novčanu kaznu od 120.000 dinara.

Sada se, međutim, i on i njegov brat, koji je uhapšen s njim, nalaze u mnogo većem problemu, jer su devojke odlučile da progovore o svemu, te im se na teret stavlja trgovina ljudima.

Maksimović je inače radio tako što je imao kataloge sa po četiri fotografije devojaka koje nudi.

Na dve fotografije devojke su bile gole, na jednoj su se videli njihovi intimni delovi tela, a na jednoj kako izgledaju doterane i obučene.

Mušterije, među kojima ima i poznatih ličnosti sa kojima se uglavnom sastajao u automobilima, posle pregleda kataloga birale su devojku i tada su se dogovarale o sastanku u nekom od iznajmljenih stanova ili hotela. Posle odrađenog posla, devojke su odmah dobijale zaradu.

Lisice na ruke i bratu makroa

Prilikom hapšenja najvećeg makroa u regionu Mihaila Maksimovića, lisice na ruke stavljene su i njegovom bratu Dušanu Milenkoviću.

Dušan Milenković

Privatna arhiva

Dušan Milenković, Foto: Privatna arhiva

- U poslednje vreme Dušan je preuzeo poslove i ne pridružujem se krivičnom gonjenju protiv njega, je je on bio fin i mogli smo sve da se dogovorimo - kazala je jedna od devojaka.

 

Komentari (1)

Ex faca

17.04.2019 09:03

Uništeno privatno preduzetništvo. A da je kupio fiskalnu kasu i plaćao porez, ili nekome konkretno, sve bi bilo u redu. Dok plaćaš i titraš možeš da radiš šta te volja, čak i da ubiješ, zgaziš.... za tebe ima opravdanjaRYKIN