Par iz pakla
Alo!

 

Par iz pakla

Alo!

Jozo Kalapis sa zenom, Foto: Alo!

Tragedija se dogodila 15. jula uveče, u mirnom banatskom selu Belo Blato, u porodičnoj kući Janoša Kasaša. Ubrzo je uhapšen meštanin Jozo Kalapiš, za koga se sumnja da je nakon žestoke svađe uzeo žarač i udario u glavu nesrećnog starca, koji je od zadobijenih povreda preminuo. Janoš je u kući živeo sam, a prema rečima meštana, bio je domaćin i veoma vitalan za svoje godine. Utvrđuje se zbog čega je mladić nasrnuo na starca, a kako saznajemo, tragedija se dogodila zbog supruge osumnjičenog. 

- Janoš je zaista bio domaćin, imao je imanje i bio je vredan. Bio je dosta vitalan za svoje godine i dobro se držao. Međutim, njegovo ponašanje je dovelo do toga da padne krv u ovom mirnom selu. Iako je mogao da bude deda Jozinoj supruzi, on je prema njoj duže vreme bio navalentan. Ona je radila kod njega i često mu je pomagala oko imanja i poslova, međutim, on je to zloupotrebljavao.

Radio na ribnjaku

Nesrećni Janoš Kasaš sahranjen je dva dana nakon ubistva. - Sahranjen je u četvrtak na lokalnom groblju u Belom Blatu. Svi smo šokirani, jer selo je zaista mirno i ovako nešto ne pamtimo. Janoš je bio domaćin. Orezivao je voće i povrće, a iako je bio u penziji, radio je na ribnjaku - kaže jedan od komšija.

 

 

Štipkao je Angelinu, dodirivao je po telu, govorio joj razne neprikladne reči i konstantno joj se nabacivao predlažući joj da budu intimni - kaže izvor „Alo!“ blizak istrazi i dodaje:

- Ženi je prekipelo i nakon dužeg razmišljanja je odlučila da sve ispriča svom suprugu Jozi. Jozo je i inače malo nezgodan, voli i da popije, tako da je ono što mu je ispričala žena izazvalo njegov bes. Otišao je kod Janoša da rasprave to što imaju, međutim, nastala je žučna rasprava. Posle duže svađe, to je preraslo u ozbiljan sukob, da bi Jozo u jednom trenutku uzeo žarač i iz sve snage udario starca u glavu. Janoš je zadobio teške povrede, zbog čega je ubrzo preminuo. Nije poznato da li je i Janoš pokušao da nasrne na osumnjičenog - tvrdi naš sagovornik.

BONUS VIDEO:

 

Kako saznajemo od meštana, Jozo i njegova supruga potiču iz siromašnih porodica, zbog čega su bili prinuđeni da po ceo dan rade.


- Jozo je, iako je često bio agresivan i lak na čašici, mnogo radio i borio se kroz život. Kao i njegova žena, koja je radila i pomagala po selu kako bi zaradila koji dinar. Janoš je inače živeo sam jer mu je supruga davno preminula, a ćerka mu je u inostranstvu - kaže jedan od komšija Joze Kalapiša.


Policija utvrđuje okolnosti tragedije, a osumnjičenom je posle hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

PROČITAJTE JOŠ: