Policija, hapšenje
Alo!/B.A.
Niš, policija,

Alo!/S.I.

Niš, policija, , Foto: Alo!/S.I.

Policija je uhapsila Branka Minića (50) iz sela Karavukovo od Odžaka zbog sumnje da je hicima iz pištolja ubio bivšu suprugu Violetu (51)! Kako saznajemo, stravični zločin dogodio se juče oko šest sati ujutru, a prema nezvaničnim informacijama, do ubistva je došlo nakon što su se bivši supružnici posvađali oko imovine.

Hapšenje

- Došlo je do žustre rasprave, koja je ubrzo eskalirala u krvavi zločin! Minić je u jednom trenutku izvadio pištolj i hladnokrvno ispalio nekoliko metaka u Violetu! Nesrećna žena je na licu mesta podlegla teškim povredama i Hitna pomoć je po dolasku na teren mogla samo da konstatuje njenu smrt - kaže izvor.

Osumnjičeni je ubrzo nakon zločina uhapšen. Kada je shvatio šta je uradio, on je sam otišao u policijsku stanicu i prijavio se.

Nije hteo da deli kuću

Po nekim informacijama, bivši supružnici su se sudili oko podele zajedničke kuće. Suđenje je, navodno, nedavno završeno i po rečima komšija, Violeti je pripala polovina kuće, što Branko verovatno nije mogao da prihvati jer je on ostao da živi u toj kući, dok se Violeta preselila kod majke.

Imaju dvoje odrasle dece, sina i ćerku, koji sa svojim porodicama takođe žive u Karavukovu.

- Deca su im divna, lepo vaspitana, vredna. I Violeta je bila takva. Radila je u fabrici, a po njenom raspadu prodavala na pijacama - pričaju ljudi bliski ovoj porodici.

- Reč je o supružnicima koji su se razveli još pre dve godine. Međutim, u poslednje vreme su imali velikih problema oko podele imovine i nikako nisu mogli da se usaglase. Između supružnika ranije nije bilo nikakvih problema. Njihovi prijatelji i rođaci kažu da su s vremena na vreme izbijale svađe, ali da niko nije ni slutio da može doći do ovakve tragedije - dodaje naš sagovornik i navodi da policiji nikada nije bilo prijava za nasilje u porodici Minić.

Radila u Nemačkoj

Meštani Karavukova još uvek su u šoku povodom ove tragedije, koja je zadesila njihovo selo.

- Nikad ne bih rekao da je Branko u stanju da podigne ruku na nekog, a kamoli na svoju porodicu! Strašno, Violeta je bila divna žena. Iskren da budem, nisam ni znao da je u Srbiji. Ona je često odlazila u Nemačku da čuva starije žene, pa je nisam toliko često viđao. Znam da Branko i ona iza sebe imaju odraslu decu, međutim, nisam imao pojma da su bili u lošim odnosima - kaže komšija.

Nije imao dozvolu za pištolj

Kako saznajemo, Branko Manić nije imao pištolj u legalnom posedu. Tokom istrage biće utvrđeno na koji način je nabavio oružje iz kojeg je pucao na bivšu suprugu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti saslušan u nadležnom tužilaštvu.