Ubijen ujak Olivera Dulića!

E. S. | vesti 2016-05-18 22:42:52 2016-05-18 22:42:52

Živorad Živković zvani Žika (68) iz Sopota pištoljem je juče u 14.50 ubio svog komšiju i rođaka Ljubomira Batu Sladojevića (67), a njegovu supugu Svetlanu Sladojević zvanu Cica (65) je ranio u rame! Ubijeni Sladojević i njegova supruga su ujak i ujna bivšeg ministra Olivera Dulića!

Alo!/Rajko Ristić

Zločin se dogodio u Teslinoj ulici 14 zbog razmirica u vezi sa međom.

- Da bismo rešili problem, neko od njih dvojice je juče pozvao geometra da premeri šta je čije. Tokom merenja, Žika je rekao:

„Sad ćemo to da rešimo. Ja sam disao da sredimo račune“, a potom izvukao pištolj “tetejac” i preko radnika pucao Bati u desnu slepoočnicu. Pokušao je da ubije i Svetlanu, u koju je pucao četiri puta, ali ju je samo ranio dok je bežala. Nakon toga je otišao kući - ispričao nam je jedan od šokiranih očevidaca i dodao da je i njih mogao da ubije, kao i geometra, ali da su mu meta biti Sladojevići. Brzom akcijom policije, Živorad je uhapšen nekoliko minuta kasnije u ulici Kralja Petra.

Oliver Dulić je povodom ovog zločina za medije kratko rekao da je veoma pogođen.

- To je nezamisliva tragedija jedne divne, vredne i čestite porodice, s kojom sam bio veoma blizak - rekao je Dulić.

Kako su za naš list rekle komšije, sukob je izbio jer je Živorad tražio da se na mesto merenja vrati neki put kojim se tu prolazilo pre 50 godina do njegove kuće.

- Pre 100 godina je tu bio neki put, koji je zatvoren i na tom mestu su Sladojevići podigli kuću, što mu je smetalo. Sada postoji put kojim se normalno može doći do Žikine kuće, ali je on insistirao na starom, zbog čega je vladala netrpeljivost između porodica - kaže komšija i dodaje da su se prošle godine posvađali jer se, navodno, neko od njih parkirao u blizini kuće.

Komšije kažu da je Živorad hteo da ubije Svetlanu, jer se na nju vodilo 70 kvadrata oko kojih su se sporili.

- Živoradova snaja je bila u kući, a deca u školi. Sreća da su bila u školi jer bi možda i njih ubio - pričaju meštani i dodaju da su primetili su da je Živorad bio malo čudan i da je delovalo kao da ima nekih psihičkih problema. Inspektori su od Živkovića oduzeli dve lovačke puške i “magnum 357” , za koje je imao dozvolu.

Expand player
Pogledajte više