UBIJEN ADVOKAT MIŠA OGNJANOVIĆ, NJEGOV SIN RANJEN!

alo.rs/M. P. - D. Ć. - E. S. | vesti 2018-07-28 20:47:04 2018-07-28 20:47:04

U pucnjavi koja se večeras dogodila u Novom Beogradu, kod restorana "Novak", ubijen je poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović (56), a ranjen je njegov sin, saznaje "Alo!"!

Rajko Ristić/Alo!

Pucnjava se dogodila oko 20 sati u Ulici Antifašističke borbe, u prolazu ispred zgrade kod broja 45. U advokaat je ispaljeno, nezvanično, tri ili četiri hica. U vatrenom obračunu je ranjen njegov sin Petar, koji je prevezen u Urgentni centar. Kako nezvanično saznajemo, on je lakše ranjen u šaku.

Nakon ukazane pomoći, on je pušten kući.

 

 

Kako "Alo!" saznaje, stanari zgrada kod kojih se dogodilo ubistvo videli su jednu osobu obučenu u crno, sa crnim kačketom na glavi, visine oko 180 centimetara kako beži nakon pucnjave.

- Prvo smo pomislili da su petarde, ali smo onda čuli momka koji vrišti "Tata! Tata! Tata!". Odmah smo dotrčali i videli krvav prizor - rekli su za "Alo!" očevici ovog zločina.

Nezvanično, ubica je Ognjanoviće sačekao u prolazu između zgrada i u pitanju je klasična sačekuša.

Povodom ubistva advokata Ognjanovića oglasila se i policija:

„Policija intenzivno traga za osobom koja je večeras u Ulici Antifašističke borbe, ispred zgrade kod broja 45, ubila advokata Dragoslava Ognjanovića, a njegovog dvadesetšestogodišnjeg sina ranila u predelu desne ruke. Odmah po prijavi događaja na lice mesta upućeni su inspektori kriminalističke policije koji trenutno obavljaju uviđaj, a angažovane su i druge jedinice policije koje intenzivno tragaju za počiniocem. Pripadnici MUP-a u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen, a počinilac krivičnog dela uhapšen“, navodi se u saopštenju policije.

Ognjanović je inače suprug bivše misice Sanje Papić, s kojom ima ćerku. Ognjanović osim sina koji je ranjen ima još dvoje dece.

Ognjanović je bio jedan od branilaca Luke Bojovića, koji je u Srbiji pravosnažno oslobođen svih optužbi. Bojović, inače, u Španiji izdržava kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja arsenala oružja.

Zastupao je i majku Luke Bojovića, kada je prošle godine bila privođena u Crnoj Gori.

On je bio i prvi advokat Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalom, a zastupao je i njegovu udovicu Mirjanu Marković.

Bio je i branilac Đorđa Prelića, jednog od optuženih u slučaju ubistva Brisa Tatona. 

Policija je blokirala ceo kraj u kojem se desilo ubistvo, a odmah je pokrenuta i akcija "Vihor", koja se aktivira kod svih velikih zločina i tokom koje organi reda blokiraju sve izlaze iz grada u potrazi za počiniocima.

Expand player
Pogledajte više