Tvrdi da mu je loše : Jovanović
Facebook
Tvrdi da mu je loše : Jovanović

Facebook

Tvrdi da mu je loše : Jovanović, Foto: Facebook

Kako saznajemo, Jovanović, kome je određen pritvor, u bolnicu je prebačen zbog problema sa dijabetesom, od čega je oboleo pre 20 godina.

- On je imao veoma visok šećer, čak preko 20, pa je sam sebi davao dnevno po tri-četiri injekcije insulina. Oboleo je nakon što je imao sepsu pankreasa - navode Jovanovićevi poznanici.

Bane Jovanović je 20. marta najpre u Bečeju teško ranio nevenčanu suprugu Jelenu Stojkov (29), koja je preminula nakon nekoliko dana u Novom Sadu, a u butinu je ranio Jeleninog stanodavca Imrea Jožu (70). Krvavi pir je nastavio u Molu, gde je ubio Matiju Petrovića (28) i ranio njegovu ženu Renatu Vrecko (31), koja je u tom trenutku držala četvoromesečnu bebu. Nemilosrdni ubica je ranio i Matijinog sina (11) i snaju Natašu Sunomar (23).

Pod stalnim lekarskim nadzorom u Specijalnoj zatvorskoj bolnici

Aleksandar Stanković

Pod stalnim lekarskim nadzorom u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, Foto: Aleksandar Stanković

Stanovnici Mola kažu da se Jovanović za vreme bekstva javio porodici iz Nemačke i da im je poručio da će kad dođe „reći svoju istinu”.
- Rekao je porodici da nije kriv i da je ubistvo počinio u samoodbrani, dok se otimao za pištolj sa žrtvama. Pričao je da su mu stavljali bombu u usta i pretili, a da je neke ubio dok su se otimali oko pištolja. E, sad, šta je istina od svega toga ne znamo. Neka utvrdi istraga, pa ako je kriv, neka odgovara - pričaju stanovnici ovog mirnog vojvođanskog mesta.

Oni navode da ih je začudilo kada su čuli da je Jovanović počinio krvavi pir.
- Bio je miran, nikad nije pravio probleme. Trgovao je automobilima iz Nemačke, gde je i radio nekoliko godina. Sa Jelenom Stojkov je bio u braku devet godina, a sa njima je živeo i njen sin iz prvog braka. Priča se da je sumnjao da je zločin počinio iz ljubomore, jer je sumnjao da mu Jelena nije bila verna, ali kruži i verzija da je Matiju Petrovića zvanog Boban ubio zbog neraščišćenih poslova - navode meštani Mola, koji ne žele da im se pominje ime.

Ubijena:  Jelena Stojkov

privatna arhiva

Ubijena: Jelena Stojkov, Foto: privatna arhiva

Zanimljivo je da su uz Jovanovića sada Snežana, njegova prva supruga, sin Dalibor i ćerka. Kako saznajemo, oni su sve vreme ostali u korektnim odnosima, iako se od prve žene razveo pre 10 godina.

- Iako se je u Adi živeo sa Jelenom Stojkov, nikad se nije zvanično razveo od prve supruge, sa kojom je živeo 30 godina. Njegova žena i sin sa svojom porodicom žive u velelepnoj vili u Molu, a on ih je dok nije počinio krvavi pir redovno obilazio i lepo su se slagali. Jovanović ima još ćerku i sedmoro unučadi od dvoje dece. Čuli smo da sin treba da mu angažuje advokata, a jedva čekamo da vidimo šta će ispričati na suđenju - kažu meštani Mola.

Prijavljivala ga zbog zlostavljanja

Lazar Gan, Jelenin otac, ispričao je da je Jelena pre ubistva prijavila Safeta policiji zbog zlostavljanja i da je on tada uhapšen. On je rekao i da je Jovanović pušten nakon 15 minuta. Gan je ispričao i da je Jelenin sin iz prvog braka, koji ima 11 godina, bio u sobi sa majkom kada je Jovanović pucao, ali da se on sakrio iza kaljeve peći u iznajmljenom stanu u Republikanskoj ulici. Iza Jelene je ostala i maloletna ćerka od 14 godina, koja je ostala da živi kod oca u Novom Miloševu.

 

Komentari (8)

Mina

29.11.2016 15:36

Pozlilo mu za njegovo **pe, nije mu pozlilo kad mu je došlo da ubije ženu!

Zoran - Tico - Tico

29.11.2016 16:57

Obavezno da ga vakcinišu od besnila! Pošto znamo da nije.

Andja

29.11.2016 18:06

Daje mu se sansa da prezivi a da li je on dao sansu onima koje je krvnicki ubio i pobegao? Nije humano ali nisam sigurna da bih mu pomogka ..

Рајко

29.11.2016 18:35

Још један од стотина разлога да вратимо смртну казну. Људска права су за људе, не за монструме. Не знам дијагнозу за овог, терапија је еутаназија.

Dr.

29.11.2016 19:10

Safete, Sajo, najebosi kao, Austrougai na Kolubari.

viki

29.11.2016 20:22

Ako bre, neka crkne, umisljeno govedo

bane

29.11.2016 20:33

fin neki covek ubio u samoodbrani pa pobegao !?

Bojan

30.11.2016 07:56

Kazete on 49 godina,sa prvom zenom 30 godina braka i sa drugom 9 godina braka!?Sposoban covek nema sta?