Mala Anđelina umrla u najgorim mukama

Suzana Božinović | vesti 2016-07-11 16:23:10 2016-07-11 16:23:10

Danas je urađena obdukcija silovane, pa zatim brutalno ubijene kamenjem i pesnicama, trogodišnje Anđeline Stefanović iz zaječarskog sela Vratarnica, kojoj je ubica Vladica Rajković(28) smrskao glavu do neprepoznatljivosti.

S.B.

Kako nezvanično saznajemo, Rajković je za vreme silovanja Anđelini probušio trbušnu duplju.

Monstruozni silovatelj i ubica je u momentu zločina bio potpuno uračunjiv.

Psihijatar koji je sa njim obavio razgovor nedvosmisleno je ocenio da je ubica, koji je bio u pripitom stanju, ali ne toliko da ne može da upravlja svojim postupcima, bio potpuno svestan šta čini.

- U istrazi je osumnjičeni ispričao tok događaja. U trenutku kada ju je deflorisao, devojčica je od bolova počela jezivo da vrišti. Rajkovića je to razbesnelo, pa joj je udario nekoliko jakih šamara da bi prestala da zapomaže. Međutim, kako nam je Rajković ispričao, devojčica je nastavila prestravljeno da plače i vrišti, tako da je on uzeo kamen i udario je više puta po licu - saznajemo nezvanično.

Pobesneli ubica je devojčicu dokrajčio pesnicama, i kada je shvati da je mrtva, navukao je pantalone i odvukao je u obližnju šumu dok je za njim ostajao krvav trag. Leš je prekrio lišćem, svoju krvavu garderobu oprao u Timoku i otišao svojoj kući da se presvuče i drugu odeću.

Mirno se vratio na rođendan kod svoje bratanice, seo i počeo da pije, a onda ga je dohvatio za revere Dalibor Stefanović, Anđelinin ujak. Došlo je do gužve, ljudi su hteli da linčuju ubicu ali ih je u tome sprečila policija.

U selu Vratarnica svi su još uvek u šoku, još ne mogu da veruju kakav je monstrum njihov sugrađanin.

Dom iz koga je Anđelina veselo odskakutala na rođendan, sada je zamukao. Majka Danijela priprema odeću u kojoj će biti sahranjena mezimica. Na stolu je poređala redom sve od čarapica do majice, samo još da joj dete vrate sa obdukcije pa da ga obuče.

- Moja će Anđelina lepa da ode na onaj svet. Sve sam joj novo kupila. Ali, kako ću da je obučem. Kazali su mi da je bolje da ne otvaram sanduk, a kako ću da je ne poljubim poslednji put… - plače neutešna majka.

Ona se priseća ranijeg ponašanja Vladice Rajkovića. Često je dolazio kod njih, igrao se sa devojčicom, bio dobar prema njoj.

- Pre nego što mi je oduzeo dete, on je posluživao goste na rođendanu, igrao se sa decom, niko ništa nije sumnjao – govori Danijela.

Niko od gostiju nije primetio moment kada je Vladica odvukao dete. Majka jednog dečaka koji je bio na rođendanu ne želi da se ičega priseća, samo je kazala:

- Želim da zaboravim, ali i kad sklopim oči, i kad se zagledam u daljinu, samo vidim Vladicu kako se igra sa decom. Prostruji mi misao kroz glavu ‘’Šta da je to bila moja mlađa ćerka koju zbog temperature nisam povela na rođendan’’… Ne mogu sebi da oprostim kako nisam videla kada je odveo Anđelinu, kako niko od nas to nije video…

Ubica je svega 700 metara od devojčicine kuće izvršio ovaj krvnički zločin.

Majka Danijela, kao u bunilu, dodaje:

- Znate šta bih volela? Da on dođe na sahranu mojoj Anđi, dag a pogledam u oči, da vidim shvata li šta je učinio, da vidim da li se bar malo kaje…

Anđelina Stefanović biće sahranjena sutra na groblju u Vratarnici.

Expand player
Pogledajte više