Bane Jovanović
privatna arhiva
Bane Jovanović

privatna arhiva

Bane Jovanović, Foto: privatna arhiva

Jovanović je u nedelju prvo pucao u usta nevenčanoj supruzi Jeleni Stojkov (29), koja ga je napustila, a potom je pucao i u Jožu Imru (70), njenog stanodavca u Bečeju, koji je pokušao da je odbrani od bivšeg muža. Zločinac je potom otišao u Mol, gde je u kući, dok su večerali, pucao i ubio svog prijatelja Matiju Petrovića (28) i ranio njegovu suprugu Renatu (31), njihovog jedanaestogodišnjeg sina Petra i snaju Natašu Sunomar (23).

Jovanoviću se posle krvavog pira izgubio svaki trag. Policija je odmah posumnjala da je pobegao iz zemlje, a prekjuče je uhapsila dvojicu meštana Horgoša za koje se sumnja da su mu pomogli u bekstvu. Nezvanično, radi se o Tivadaru Kolomparu (21) i Mirku Pavlovu (51). Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati, a sumnjiče se za pomaganje izvršiocu nakon počinjenog krivičnog dela nedozvoljenog prelaska državne granice i krijumčarenja ljudi.

Umrla: Jelena Stojkov

facebook

Umrla: Jelena Stojkov, Foto: facebook

- Jovanović se u nedelju, posle krvavog pira, „mini morisom“ dovezao na Horgoš, gde su mu Kolompar i Pavlov pomogli da ilegalno pređe u Mađarsku. Obojica su na saslušanju tvrdili da nisu znali kakav je zločin Jovanović prethodno počinio - tvrdi naš izvor blizak celom slučaju.

Srpska policija je podatke o odbeglom Jovanoviću prosledila kolegama u Mađarskoj. Inače, Jovanovićev zločin pokrenuo je i istragu Unutrašnje kontrole MUP-a, jer su ubrzo na videlo isplivale njegove bliske veze s komandirima PS Ada, koji su odlukom ministra Nebojše Stefanovića suspendovani u sredu po podne. Reč je o Milanu Brojčinu i Zdravku Kašaiju, komandiru i zameniku komandira lokalne policijske stanice.

Komentari (2)

max

28.03.2016 11:06

Udaljeni ovi policajci i vrati će ih na posao,a ceo Mol i Ada zna šta se radilo štitili su ga za šverc,zelenašenje,nošenje oružja,da se radilo po zakonu sad ne bi bilo žrtava.

NIK

28.03.2016 11:08

Svašta se radi u ovoj Policiskoj upravi,nešto se preduzima protiv policajaca tek kad se tragedija desi,gde su pre toga da vide kako se štite zelenaši,šverc nafte sa bušotina,saobraćajci puštaju privrednike a kažnjavaju siritinju nije ni čudo šta nam se dešava.