Davor Pernić
Privatna arhiva
Davor Pernić

Privatna arhiva

Davor Pernić, Foto: Privatna arhiva

Više javno tužilaštvo u Negotinu naložilo je DNK veštačenje oružja koja su korišćena prilikom četvorostrukog ubistva u Jabukovcu koje bi trebalo da bez sumnje razjasni da li je i ko bio saučesnik osumnjičenom Davoru Perniću (25).

Menjanje iskaza glavnog osumnjičenog za masakr u Jabukovcu koji se dogodio u avgustu ove godine, kada su nastradali Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53) istragu je povelo u novom pravcu.

Pročitajte još:

Nakon što je Davor Pernić označio kao saučesnika Maju Bađukić (25), tužilaštvo je dalo nalog za njeno hapšenje, da bi potom osumnjičena žena bila saslušana u ovoj instituciji.

Iako je negirala delo za koje se sumnjiči, policija i tužilaštvo krenuli su u temeljnu istragu kako bi utvrdili sve detalje ovog jezivog zločina.

Ubica iz Jabukovca

Instagram/Davor P.

Ubica iz Jabukovca, Foto: Instagram/Davor P.

U vezi sa tim, naložena su DNK veštačenja oružja za koje se nesporno očekuje da utvrde ko je pucao iz njih.

- Veštačenje će pokazati da li je osumnjičena Maja Bađukić bila, kako tvrdi Pernić, osoba koja mu je pomogla u izvršenju krivičnog dela - ukazuje sagovornik upoznat sa slučajem.

Inače, tužilaštvo je odlučilo da naloži hapšenje Bađukićeve i predloži pritvor nakon iskaza Pernića, jer je od početka istrage bilo poznato da su ubistva izvršena hicima iz dva oružja, što je policiju i tužilaštvo navodilo na zaključak da je Pernić imao saučesnika.

Tek kada je prošle nedelje - nakon gotovo mesec dana pritvora - glavni osumnjičeni promenio iskaz i rekao da je Bađukićeva pucala u žrtve, tužilaštvo je odlučilo da pritvori ženu. Nakon višesatnog ispitivanja, Maja je priznala da je bila u vezi sa Davorom.

Maja B, ljubavnica ubice iz Jabukovca

Privatna arhiva

Maja B, ljubavnica ubice iz Jabukovca, Foto: Privatna arhiva

- Osumnjičena je za saučesništvo u zločinu - ubistvu Raje Kazimiroviće (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), i određen joj je pritvor do 30 dana.

Na saslušanju je detaljno pričala o odnosu sa Pernićem, za kog je priznala da su bili u vezi.

Pre toga je, međutim, tvrdila da je "iz samo njemu znanog razloga opsednut njome", kao i da ona ni na koji način nije povezana sa žrtvama, niti je znala kakvog su imovinskog stanja. Pernića je upoznala pre nekoliko meseci kada joj je u Jabukovcu pukla sajla gasa na automobilu.

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Srbiji! Majka uznemirena: Ovo trpi godinama! (FOTO)

AUTOR: RTS/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 30.09.2019. 17:34 Nezvanično se saznaje da je nasilju prethodila kraća rasprava među učenicima Majka dečaka, Foto: Printscreen Novi slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se u osnovnoj školi "Branko Radičević" u Odžacima, gde je na času povređen učenik sedmog razreda.

Meštani su joj preporučili Pernića, jer je bio dobar majstor. Platila mu je deset evra i razmenili su brojeve telefona, kako je navela, za slučaj da joj zatreba za kola - priča sagovornik upoznat sa istragom.

Podsetimo, Davor Pernić je uhapšen tri nedelje posle masakra na salašu Kazimirovića na obodu Jabukovca. Na saslušanju je pomenuo Maju, jer je navodno hteo da joj pomogne i sakupi novac za operaciju tumora.

BONUS VIDEO: Gori automobil na Pupinovom mostu!