Policija, hapšenje
Alo!/Masanori Jošida
Policija, hapšenje

Alo!/Masanori Jošida

Policija, hapšenje, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu uhapsili su osmočlanu organizovanu kriminalu grupu koja se sumnjiči za falsifikovanje isprava.

Osumnjičeni su uhapšeni danas prilikom primopredaje falsifikovanih dokumenata na teritoriji Šapca. U toku su pretresi na više lokacija.

- Uhapšeni su D. B., R. L., A. P., M. M., R.R., T.T., S.O., i Z. O. Postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u periodu od januara ove godine do danas vršila krivična dela na teritoriji Srbije i izradila oko dve hiljade lažnih javnih isprava koje su naplaćivali od 100 do 800 evra u zavisnosti od vrste dokumenata - navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako se sumnja, organizovana kriminalna krupa je pravila pasoše, lične karte, vozačke dozvole, registarske tablice i registracione nalepnice za države članice Evropske Unije, koje su naručioci koristili za dalje vršenje krivičnih dela.